Recomanacions de mobilitat pel Barça-Sevilla amb concert de Sabina

Divendres 29 de setembre a les 21 h, el FC Barcelona juga contra el Sevilla FC a l'Estadi Olímpic Lluís Companys mentre Joaquín Sabina actua amb la seva banda al Palau Sant Jordi. Amb l'elevada afluència simultània de persones a l'Anella Olímpica, l'Ajuntament de Barcelona recomana especialment arribar-hi a peu, en bicicleta o en transport públic.

28/09/2023 14:32 h

Mupert / Sants-Montjuïc

Les mesures previstes al dispositiu de mobilitat a Montjuïc durant els partits del Barça a l’Estadi Olímpic es fan extensibles als espectadors del concert de Joaquín Sabina. Així, com és habitual els dies de partit, a partir de les 16 h es restringeix l’accés en vehicle privat a gran part del Parc de Montjuic. Als punts més propers a l’estadi els vehicles no poden circular i als entorns de l’Anella Olímpica es requereix una acreditació per poder accedir-hi.

A peu

La primera opció per arribar fins a l’Anella Olímpica de forma ràpida i fluïda és a peu des de la plaça d’Espanya. Per facilitar-hi l’accés, les escales mecàniques funcionaran totes en sentit pujada al vespre, mentre que després del partit i el concert aniran totes en sentit baixada. També es pot arribar a l’Anella Olímpica a peu pel carrer del Foc o des de l’avinguda de Miramar, per exemple després d’haver-hi pujat amb el funicular.

En transport públic

Hi ha diverses alternatives d’accés:
• Serveis gratuïts d’autobusos llançadora per a qui tingui entrada per assistir al partit o al concert: des de Maria Cristina i des de l’aparcament de Fira 2 (l’Hospitalet), connectaran amb la zona de l’estadi. Des de les 19 h i fins a una hora i mitja després d’acabar els actes. A part d’aquest servei gratuït, per pujar al Palau Sant Jordi o a l’Estadi Olímpic també es reforça la línia 150 de bus de 18.30 a 21 hores.
• Altres línies regulars d’autobusos de TMB que arriben fins a zones properes a l’Estadi Olímpic són 13, 23, 55, 125.
• El funicular de Montjuïc incrementa les freqüències de pas, dues hores abans i durant les dues hores posteriors a la finalització del partit.
• A banda, es reforcen els serveis de metro i FGC per arribar als entorns de Montjuïc: Espanya (L1, L3, L8 i altres línies de FGC); El Poble-sec (L3); Paral·lel (L2, L3); Magòria – La Campana (L8 i altres línies de FGC). Concretament, hi haurà més trens en circulació a les línies de metro 1 i 3, i es reforça el personal d’atenció, seguretat i neteja a les estacions d’Espanya (L1 i L3), El Poble-sec (L3), Paral·lel (L2 i L3) i Foc (L10 S).

En paral·lel, hi ha el servei habitual dels autobusos regulars de TMB que arriben fins a la plaça d’Espanya (D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150 i 165) i el passeig de la Zona Franca (H16, V3, V5, 23, 109 i 125). I també es pot accedir fins a l’Anella Olímpica en taxi.

En bicicleta

Una tercera opció és accedir a l’Anella Olímpica en bicicleta, utilitzant els actuals itineraris en calçada. Els ciclistes poden accedir a la muntanya sense restriccions fins al perímetre de seguretat.

Vehicles privats

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat diverses zones d’aparcament per a 3.500 motos als àmbits propers a l’estadi, que estan situades als carrers de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia. Les motos poden accedir a aquestes acreditació i fins que es completi l’aforament.

Per arribar al Palau Sant Jordi en cotxe, cal reservar prèviament l’aparcament en àrees especialment habilitades. Aquestes reserves són limitades, fins a exhaurir existències, i s’han fet telemàticament a través de l’enllaç que el públic del concert de Joaquín Sabina ha rebut juntament amb la seva entrada. La reserva té un cost únic en concepte de despeses de gestió i és l’acreditació que cal mostrar a l’entrada de la zona d’estacionament assignada. Aquest dispositiu només s’activarà a partir d’ara els dies de coincidència d’actes, com aquest divendres.

A més d’aquestes places, les persones que assisteixin al concert del Palau Sant Jordi també poden fer ús de l’aparcament de Fira 2 (l’Hospitalet) amb una tarifa base que els permet deixar-hi el cotxe fins a dues hores abans de l’esdeveniment i fins a les 23.59 hores. Des d’allà, poden pujar a Montjuïc gratis amb el servei d’autobús llançadora.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades