Inaugurem el Centre LGTBI, un espai pioner per a la diversitat sexual i de gènere

El Centre LGTBI de Barcelona s’omplirà d’activitats per celebrar que es posa en funcionament. El nou equipament municipal, gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, es proposa ser un espai de referència en l’àmbit LGTBI de la ciutat, i, a més d’oferir orientació i atenció directa, donarà veu a l’expressió artística i l'acció col·lectiva.

16/01/2019 12:15 h

Ajuntament de Barcelona

El dissabte 19 de gener s’inaugurarà el Centre LGTBI de Barcelona amb una jornada de portes obertes plena d’activitats per a tots els públics. A partir de les 11.00 i fins a les 22.00 hores, el nou equipament i el tram del carrer del Comte Borrell comprès entre els carrers del Parlament i del Marquès de Campo Sagrado s’ompliran d’actuacions musicals, activitats familiars i propostes creatives. Els espais interiors del centre acolliran una sèrie d’intervencions artístiques amb les quals diferents creadors us convidaran a reflexionar sobre qüestions tan diverses com la identitat personal, la creació de comunitat o la memòria històrica. A més, els artistes donaran visibilitat a la lluita històrica que ha dut a terme el moviment LGTBI perquè se’n reconeguin els seus drets, posant èmfasi en els reptes que aquest col·lectiu encara ha d’afrontar avui dia.

Després d’un petit acte institucional, que començarà a les a 12.00 hores a l’escenari del carrer del Comte Borrell, el col·lectiu artístic Art i Part representarà la performance participativa Eixam i rauxa, que es podrà veure de nou a les 18.30 hores. A partir de les 13.30 hores, la música del DJ Dgeral us convidarà a ballar. Paral·lelament es duran a terme diversos tallers infantils,en col·laboració amb l’FLG (Associació de Famílies LGTBI), perquè tothom pugui participar en la festa, independentment de l’edat. La jornada acabarà a les 22.00 hores amb la música del DJ Set.

Un equipament per a la diversitat sexual i de gènere

El Centre LGTBI de Barcelona està situat al carrer del Comte Borrellnúmero 22, i vol ser un espai obert, inclusiu i connectat a la realitat del barri que l’acull. Per això ha organitzat la jornada de portes obertes coincidint amb la Festa Major de Sant Antoni.

A més d’integrar un servei d’informació, orientació i atenció directa, l’equipament vol ser un espai d’expressió artística i de reivindicació de la memòria històrica del moviment LGTBI, en què es reflecteixi la llarga lluita d’aquest col·lectiu perquè se’n reconeguin els drets.

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, la federació que agrupa diverses de les organitzacions que defensen els drets de les persones LGTBI, gestionarà el centre i hi aportarà experiència i voluntariat per dinamitzar-lo.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades