Nou bloc d’habitatges de producció industrial a Sant Martí

La promoció del carrer del Marroc, de 8 plantes i 45 pisos, s’ha aixecat en quatre setmanes. Els 104 mòduls de formigó, produïts i equipats a fàbrica, redueixen a un any, la meitat del que és habitual, el termini total de construcció.

26/09/2023 13:34 h

Ajuntament de Barcelona

Cada habitatge està format per dos mòduls que ja porten incorporat el mobiliari de cuina i sanitaris, les finestres i les instal·lacions. Un cop acabat el muntatge, faltarà la instal·lació dels subministraments i els acabats de la façana i la coberta.

Habitatges industrialitzats: més ràpids i més ecològics

Aquest sistema de construcció redueix els terminis a la meitat, amb una durada total d’un any. A més, genera un 75% menys de residus i un 40% menys d’emissions, s’assoleix més seguretat i un índex inferior de sinistralitat i es depèn menys de les condicions ambientals.

Actualment hi ha set promocions amb mètodes industrialitzats en marxa a l’Institut Municipal d’Habitatge. Tots, tret de la promoció del carrer del Marroc, tenen la fusta com a material constructiu principal. En total, sumaran 328 habitatges al parc públic.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades