Nou fons de 25 milions d’euros per reactivar l’economia de la ciutat

Noves mesures fiscals per prevenir la crisi econòmica a la ciutat i atendre de manera coordinada amb tots els agents les necessitats d’autònoms, pimes i comerços davant la Covid-19

18/04/2020 16:48 h

Ajuntament de Barcelona

Un primer fons municipal de 25 milions d’euros en suport del sector econòmic permetrà establir ajuts, subvencions i accions de promoció que atenguin les necessitats del teixit comercial i empresarial de la ciutat i permetin promoure l’ocupació. A més, s’ha ajornat l’aplicació de l’impost turístic per rebaixar la pressió fiscal en un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19.

La sortida de la crisi de la Covid-19
es coordinarà amb un gran pacte de ciutat
i un nou centre de treball amb tots els agents

Les prioritats són incentivar el consum local i de proximitat i promocionar la ciutat a l’exterior, que es promouran amb diverses campanyes municipals en les quals ja s’està treballant.

Màxima anticipació i coordinació

Per preveure les necessitats socioeconòmiques que es derivin de la crisi i accelerar-ne la sortida, s’ha reforçat la coordinació amb tots els agents amb dues iniciatives:

  • Un gran pacte de ciutat amb tots els grups municipals per consensuar les línies d’actuació i avançar en la transformació del model cap a una economia més verda i digital
  • El nou Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), que té com a grans objectius els següents:
    • Monitoritzar la situació econòmica
    • Establir previsions per ajustar les decisions
    • Definir les accions
    • Coordinar-se amb tots els agents econòmics i socials
    • Establir aliances amb les administracions

Ja s’està treballant en les primeres accions, que es concretaran durant les pròximes setmanes. Les noves mesures fiscals s’afegeixen a la modificació del calendari tributari, aprovada per alleugerir la càrrega econòmica d’autònoms i pimes.

Notícies relacionades