Nous ajuts per a les persones autònomes que es van donar d’alta durant la pandèmia

Ajuts de fins a 3.000 euros per a cada persona que va fer-se autònom o autònoma després del 14 de març de 2020, data en què es va declarar l’estat d'alarma per la covid-19. Per primera vegada se subvencionen amb fins a 500 euros les despeses derivades del consum energètic, atès l’increment del preu de l’electricitat, del gas i dels carburants.

10/07/2022 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

Els ajuts són per cobrir les despeses del primer any d’activitat, i es podran demanar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits municipal entre el 8 d’agost i el 30 de setembre d’enguany.

El programa Activa Autòno+ vol arribar a 450 persones, empresaris i empresàries o persones sòcies de cooperatives de treball que abans de la pandèmia es trobaven en situació d’atur i ara tenen un negoci propi. Aquests nous ajuts són complementaris a d’altres ajuts públics.

El 45% d’empreses de la ciutat tenen la forma jurídica d’autònoms

A Barcelona unes 87.200 empreses s’han constituït amb forma jurídica d’autònoms del total de 183.300 empreses que hi ha actualment a la ciutat, segons dades del Directori Central d’Empreses (DIRCE). Abans de la pandèmia hi havia 85.350 persones afiliades en aquest règim.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades