Nova aplicació per seguir el mercat immobiliari a la ciutat

S’estrena una aplicació per seguir les transaccions immobiliàries de la ciutat gairebé en temps real. L’eina permet consultar la dinàmica de les operacions de compravenda, els preus i la ubicació. Les dades són anònimes i es carregaran setmanalment.

10/03/2021 16:50 h

Ajuntament de Barcelona

La informació de l’aplicació elaborada per l’Oficina Municipal de Dades (OMD) procedeix dels registres notarials de les compravendes de propietats immobiliàries a Barcelona. Properament es preveu analitzar i oferir altres formes de transmissió de propietats immobiliàries, com les herències i les donacions.

Les dades del web es carregaran setmanalment; s’hi pot consultar l’evolució dels preus dels habitatges i altres fonts de preus de venda de pisos usats. També s’hi poden fer cerques molt precises del nombre i el preu mitjà per metre quadrat de les transmissions immobiliàries registrades o descarregar estadístiques.

Descens del nombre d’operacions

Pel que fa a les transaccions d’habitatges, les 2.982 compravendes durant el quart trimestre de l’any 2020 representen un descens de l’11,9%. L’Eixample, amb 482 operacions, Sant Martí, amb 404, i Horta-Guinardó, amb 328, són els districtes on més transmissions d’habitatges es registren.

Els preus de venda dels habitatges s’han mantingut lleugerament a l’alça tot i la situació de crisis. Les expectatives a curt termini són d’estancament o descensos lleugers. Pel que fa a l’evolució dels preus, el preu mitjà assolit durant el quart trimestre del 2020 és de 3.139 euros el metre quadrat.

En aquest enllaç hi trobareu l’aplicació “Compravendes de propietats immobles a Barcelona”.

Notícies relacionades