Nova àrea de rehabilitació de l'Hospital del Mar

L’Hospital del Mar estrena nova àrea de rehabilitació de 1.000 m2 situada a la primera planta de l'edifici del Centre Fòrum, i ofereix serveis de rehabilitació ambulatòria als veïns i veïnes dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. 

24/04/2018 12:30 h

Districte Ciutat Vella

El Centre Fòrum estrena les instal·lacions de la nova àrea de rehabilitació, un equipament dotat d’equips d’última generació per atendre les necessitats dels pacients, incloent-hi la tecnologia de realitat virtual que ja s’utilitza amb èxit a l’Hospital de l’Esperança. Això facilitarà tractar casos de gran discapacitat, però també patologies menys greus, des de seqüeles per patologies neurològiques com ara l’ictus a problemes a l’aparell locomotor, sigui per un trauma o intervenció quirúrgica.

Amb 1.000 m2 de superfície, la nova àrea de rehabilitació, “cobreix totes les facetes de la rehabilitació en aparell locomotor i neurorehabilitació”, explica el Dr. Ferran Escalada, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació. També “aspectes més específics, com la rehabilitació del sòl pèlvic, el tractament del limfedema i la rehabilitació cardiorespiratòria”.

Per donar a conèixer aquestes instal·lacions, el 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s’ha fet una jornada de portes obertes amb visites guiades, tallers, un aperitiu saludable i una paradeta amb flors i manualitats fetes pels usuaris.

Acostar el servei al territori

L’obertura d’aquesta àrea confirma l’aposta del Parc Salut Mar per acostar als veïns i veïnes del territori els seus serveis. Com explica la gerent del PSMAR, la Dra. Olga Pané, “aquesta tendència segueix els criteris del Pla Estratègic 2020, que té com a un dels seus objectius concentrar els dispositius assistencials a prop de la població de referència, optimitzant els espais i adaptant les estructures i les inversions a les necessitats dels pacients”. En aquest sentit, “volem ser reconeguts per la societat com una organització innovadora, centrada en una atenció de proximitat a tota la població de referència i diferenciada per oferir una assistència sanitària integral i per la qualitat en tots els nostres àmbits d’actuació”.

Com recorda la gerent del PSMAR, la institució treballa per completar les 2 fases pendents del projecte integral d’ampliació i remodelació de l’Hospital del Mar, que li han de permetre desenvolupar tot el seu potencial, l’aproximació dels serveis que encara estan a l’Hospital de l’Esperança als ciutadans de Ciutat Vella i Sant Martí i incorporar tota la tecnologia i serveis necessaris per augmentar la capacitat de resposta per atendre en les millors condicions la creixent població de l’àrea de referència.

En un primer moment, l’equipament que es posa en marxa tindrà capacitat per atendre 200 tractaments cada dia. Per fer-ho, es reforçarà el personal existent. L’adequació de l’espai i la compra de l’equipament necessari ha tingut un pressupost d’1,3 m d’euros, a càrrec majoritàriament de l’Ajuntament de Barcelona i, en part, del PSMAR.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia