Nova convocatòria de 128 places d’agents de la Guàrdia Urbana

Per primera vegada les persones aspirants han de tenir com a mínim el títol de batxillerat o equivalent, en compliment de l’adaptació de la Llei de policies locals de la Generalitat. La convocatòria es fa en règim d’oposició lliure i s’hi podran presentar totes les persones que compleixin els requisits detallats a les bases. La previsió és que el període de presentació de sol·licituds s’obri el 30 de novembre i es tanqui el 19 de desembre.

20/11/2023 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

A banda de l’acreditació del títol de batxillerat o equivalent, com a mínim, es mantenen la resta de condicions de convocatòries anteriors, com ara:

  • La reserva del 40% de places per a dones.
  • Les proves de llengua estrangera, que no són eliminatòries, sinó per millorar la nota. Es reconeixen fins a set idiomes: alemany, anglès, àrab, francès, italià, urdú i xinès.

Aquesta convocatòria, que té l’objectiu de continuar reforçant el cos i oferir un servei millor a la ciutadania, consta de 108 places, incloses en l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2023, i 20 places més, que són les que no es van cobrir en l’oferta d’ocupació pública de l’any 2021. Les persones que aconsegueixin la plaça podran començar el curs de l’Escola de Policia a l’octubre del 2024.

També es preveu la possibilitat d’afegir el nombre de places addicionals que sigui necessari per cobrir les futures vacants que es puguin produir durant l’any 2024 entre les persones aspirants que participin en el procés, un cop aprovat el procés selectiu, per a la incorporació durant l’any 2025.

Com s’accedeix al cos

El procés d’accés al cos de la Guàrdia Urbana està format per set proves: una prova cultural i teòrica, tests aptitudinals, una prova de llengua estrangera, una prova d’aptitud física, una prova de català, proves de personalitat i competències i proves mèdiques.

Les noves bases s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i inclouran els requisits que les persones aspirants han de complir per accedir al cos. A partir de l’endemà de la publicació, els candidats i candidates podran presentar les sol·licituds.

Les sol·licituds es poden enviar telemàticament a través del web de l’Ajuntament de Barcelona (apartat “Oferta pública”) i el portal de tràmits. Excepcionalment, també es pot fer al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o a través de qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Des del web d’oferta pública, a més de consultar les bases, també es pot tramitar electrònicament la sol·licitud i pagar la taxa corresponent al procés d’oferta pública.

Xerrada informativa a Barcelona Activa

El dimecres 13 de desembre, a les 17.00 hores, al Cibernàrium, de Barcelona Activa, dos membres del cos i una representant de l’Àrea de Recursos Humans municipal oferiran una xerrada informativa per explicar la feina dels agents de la Guàrdia Urbana i el procés d’oposició i resoldre tots els dubtes que puguin sorgir.

S’hi podrà assistir de manera presencial (carrer de Roc Boronat, 117-127) i també seguir-la en línia:

Etiquetes associades a la notícia