Oberta la convocatòria als premis Montserrat Roig de periodisme i comunicació social

Un any més el consistori premia el periodisme i la comunicació social de Barcelona. Del 25 de gener al 19 de febrer es poden presentar candidatures als premis Montserrat Roig, que celebren la quarta edició consecutiva amb aquest títol.

25/01/2021 12:27 h

Ajuntament de Barcelona

Els premis Montserrat Roig d’enguany mantindran les quatre categories de les edicions anteriors: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i el premi especial del jurat. A més, es manté l’aposta per la investigació, amb tres subcategories concretes, per tal d’arribar al nombre més gran possible de projectes.

Requisits per a la presentació de candidatures

Les candidatures als guardons es poden presentar tant a títol individual com col·lectiu, amb el reconeixement exprés de tots els autors o autores. Els premis estan dotats amb 40.000 euros en total, 8.000 euros per a cada categoria i subcategoria, tenint en compte que el premi especial del jurat no té dotació econòmica.

Els projectes que es presentin a les categories de periodisme social o comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2019 i el 15 de desembre de 2020. Pel que fa als projectes d’investigació periodística, s’han de dur a terme durant l’any 2021 i el primer trimestre del 2022, i han de ser entregats l’1 d’abril de 2022 a tot tardar. Per a aquesta darrera categoria es proposa que els treballs estiguin dedicats a tres camps concrets: la soledat en la infància, en joves, en persones adultes i en persones grans; la bretxa digital i l’accés als serveis i prestacions de l’Administració, i l’impacte de la covid-19 en col·lectius específics.

Els treballs que es presentin hauran d’estar relacionats amb la ciutat de Barcelona, tant pel que fa al tema tractat, com pel que fa al públic objectiu o el marc d’incidència.

Trobareu tota la informació sobre els premis Montserrat Roig i el procés d’inscripció en aquest enllaç: www.barcelona.cat/premis-montserrat-roig.

Premis per a un periodisme de qualitat

Els premis Montserrat Roig neixen com un impuls a la promoció de la informació de qualitat, que posi el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació i reconegui la necessitat d’un periodisme més pausat i profund en les notícies complexes.

Si bé dels premis Montserrat Roig se n’han convocat quatre edicions, els guardons existeixen des de fa 28 anys, impulsats pel Consell Municipal de Benestar Social (CMBS).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia