Oberta la convocatòria del premi 25N 2023

L’1 de setembre s’obre el termini de presentació de projectes per a la divuitena edició del premi 25N, un guardó que s’entrega cada any amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i que enguany se centra en iniciatives que combinin les lluites antimasclistes i antiracistes.

02/09/2023 09:54 h

Ajuntament de Barcelona

La convocatòria del premi 25N d’enguany, que s’acabarà el 18 de setembre, s’adreça a persones físiques majors de 18 anys i grups i entitats sense ànim de lucre de Barcelona que hagin desenvolupat un projecte inèdit o estiguin en la primera fase d’implementació.

Les propostes han de posar el focus en la interseccionalitat de les violències masclistes, fent èmfasi en les discriminacions racials que es produeixen des de diferents àmbits. Quan s’encreuen l’antimasclisme i l’antiracisme, sorgeixen lluites compartides per aconseguir uns drets bàsics, que massa sovint són negats en situacions com la migració i les violències institucionals que es deriven de les legislacions vigents en molts països europeus en termes d’estrangeria.

L’objectiu general dels projectes és promoure accions d’empoderament de les dones i de sensibilització adreçades a la ciutadania, impulsar la recerca i els estudis que contribueixin a millorar la prevenció, la detecció i l’atenció a les dones que pateixen aquests tipus de violències i afavorir la creació artística i el desenvolupament de suports formatius que afavoreixin la conscienciació.

El premi està dotat amb 15.000 euros i el projecte guanyador disposarà del suport institucional durant tot el procés d’implementació.

Consulteu les bases de la convocatòria del divuitè premi 25N.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades