Pas endavant per a l’adquisició de les casetes d’Encarnació

L’alzina bicentenària del carrer de l’Encarnació, a Gràcia, ja fa temps que no està en perill de ser talada. Ara, la Comissió de Govern ha donat llum verda a la revocació de la llicència d’obres de construcció i a la retirada de l’autorització d’enderroc, i determina el preu de l’expropiació de les casetes del carrer de l’Encarnació, 13-15 i 17, en sis milions d’euros.

17/01/2020 14:09 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest acord representa un pas més en el procés per recuperar les casetes del carrer de l’Encarnació, amb l’objectiu de construir-hi una escola bressol i amb la possibilitat d’incloure-hi habitatge dotacional.

A més dels sis milions d’euros aprovats per a l’expropiació de les casetes, la Comissió de Govern ha aprovat la indemnització per responsabilitat patrimonial que comporta la revocació de les obres. D’aquesta manera, els propietaris de la parcel·la percebran 1.408.399,86 euros per limitar l’import de la responsabilitat patrimonial i evitar litigis.

La protesta veïnal que no només va salvar una alzina

El novembre de l’any 2018 una protesta veïnal va alertar l’Ajuntament d’unes obres al carrer de l’Encarnació que amenaçaven una alzina bicentenària del barri de Gràcia. L’enderroc de les casetes, que s’havia de dur a terme per construir 28 habitatges, es va aturar per catalogar i preservar l’alzina.

L’alzina va passar a formar part de la llista d’arbres d’interès local i ja gaudeix de protecció com a bé d’interès públic. Després d’aturar les obres d’enderrocament i catalogar l’alzina històrica, es va començar a treballar per revocar la llicència d’obres.

Posteriorment es va arribar a un acord amb la plataforma veïnal Salvem l’Alzina per iniciar els tràmits d’expropiació de les casetes del carrer de l’Encarnació i decidir quins equipaments havien de formar part d’aquest espai.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades