Patina al nou parc urbà de les Corts

29/03/2014 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

El nou Parc Esportiu Urbà Jardins Áurea Cuadrado, al districte de les Corts, ja està en funcionament des d’aquest dissabte. L’espai disposa de 2.572 metres quadrats de plaça urbana.

El nou parc incorpora elements propis de les places urbanes, com ara bancs, escales, grades, plataformes o plans inclinats. Tots aquests elements s’han concebut no només per facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i del qual puguin gaudir els vianants que no practiquen aquests esports.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, remarca com “l’objectiu de l’Ajuntament és impulsar aquests parcs esportius urbans habilitats perquè es pugui desenvolupar aquest esport en bones condicions, a l’aire lliure i amb la màxima integració possible a la ciutat, amb elements pensats específicament per a aquesta pràctica”.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha invertit prop de 544.000 € en les obres d’instal·lació dels elements i en l’adequació dels terrenys per a la construcció.

Aquest projecte ha tingut especial cura a integrar els elements ja existents dins del parc original amb els nous. Al mateix temps, també s’ha millorat l’arbrat, amb la plantació de vuit nous arbres i 1.010 metres quadrats de superfície arbustiva. Les obres, executades per BIMSA, es van iniciar el mes de novembre passat.

Via Favència

El jardí d’Áurea Cuadrado és el segon dels nous espais previstos per a la pràctica dels esports urbans que entra en funcionament. El primer ha estat el Parc Esportiu Urbà Mar Bella, al districte de Sant Martí, que està en funcionament des del dia 9 de març.

La tercera actuació prevista és la reforma de l’actual espai de la via Favència, al districte de Nou Barris. L’inici de les obres està previst per finals del 2014 i la finalització, pel primer trimestre del 2015.

Amb la incorporació d’aquests equipaments, l’Ajuntament de Barcelona dóna resposta a les demandes sorgides dels col·lectius esportius d’aquests esports urbans. Com ja és habitual, la celebració de grans esdeveniments internacionals es vincula a la creació d’un llegat per a la ciutat, que aporti noves oportunitats per als barcelonins i les barcelonines.

Més informació:

Web d’Esports

Notícies relacionades:

Un nou parc per a esports d’acció