Per la gestió pública de l'aigua

Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa són els set municipis de l'àrea metropolitana que han constituït l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua (AMAP). Aquesta associació, sense ànim de lucre, neix amb l’objectiu de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua.

21/07/2017 14:34 h

Redacció

La creació de l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua es va presentar el 22 de març en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, quan les alcaldesses i los alcaldes de set municipis (Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa) van signar un protocol d’intencions amb el compromís de creació de la xarxa.

L’AMAP neix com una associació sense ànim de lucre, amb l’objectiu de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua i donar suport a tots els municipis que vulguin apostar per aquest model de gestió. En principi, en formen part els set municipis que van signar el compromís de creació, tot i que està oberta a altres.

De fet, per al mes de desembre es preveu que tingui lloc l’Assemblea Constituent de l’AMAP, amb la incorporació de més municipis i entitats. L’associació tindrà la seu a l’edifici de BCASA (Barcelona Cicle de l’Aigua, SA), tot i que, més endavant, la seu es podrà establir en qualsevol dels municipis membres de la xarxa.

L’AMAP donarà suport a tots els municipis que vulguin apostar per un model de gestió pública de l’aigua i realitzarà diverses activitats, com ara col·laborar amb altres ciutats i organitzacions socials, ecologistes, acadèmiques, sindicals i operadors de l’aigua que també treballin per un model públic de la gestió de l’aigua; crear comunicacions pròpies, organitzar jornades, seminaris i cursos; impulsar debats tècnics, investigacions i recerca sobre la gestió de l’aigua, i altres accions per incidir en les polítiques públiques sobre la gestió pública de l’aigua, etc.

La creació de l’AMAP és un pas endavant per aconseguir impulsar la gestió pública de l’aigua, amb criteris de servei públic, transparència i bon govern, al preu més baix i amb més qualitat de servei. L’últim Consell Plenari ha aprovat els estatuts i la incorporació de Barcelona a l’AMAP amb els vots favorables del Govern municipal –BComú i PSC–, ERC, la CUP Capgirem Barcelona, l’abstenció del regidor no adscrit i els vots contraris del Grup Municipal Demòcrata, Cs i el PP.