Pregó de Santa Eulàlia: els nens i nenes de la ciutat volen dir-hi la seva

Una representació de nens i nenes de 18 escoles de la ciutat han llegit el Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia, davant de l'alcaldessa, la resta de membres del consistori i la ciutadania en general. Enguany han reflexionat sobre el seu dret a participar en les decisions familiars, a l’escola i als barris per fer de Barcelona una ciutat millor.

13/02/2019 12:50 h

Ajuntament de Barcelona

En l’elaboració del Pregó han participat més de 700 alumnes de tercer, quart i cinquè de primària de 18 centres educatius de la ciutat. Aquest any el tema central ha estat el dret a la participació i el reconeixement dels infants com a ciutadans de ple dret.

Els infants han reivindicat que volen participar en les decisions familiars:

“A les reunions familiars, escolto i deixo parlar, per decidir, entre tots, què volem planificar.”
“Aconseguir bon ‘rotllo’ familiar, que ens faci sentir que en formem part, és el que més desitgem i per això ho pregonem!”

La veu dels nens i les nenes és escoltada, i ells veuen amb satisfacció com es té en compte la seva opinió:

“Podem escollir el projecte, o a la classe un nom posar. Si diem la nostra opinió, sempre podem millorar.”
“A l’escola sense por farem una reunió; per les idees escoltar i amb acords poder votar.”

Els infants volen viure en una ciutat millor; per això han reivindicat:

“Volem una ciutat sense contaminació, per poder viure millor. Si tothom anés amb bicicleta, la ciutat estaria més neta.”
“Necessitem molta participació! I fer dels nostres patis un bonic i gegant barri!”

Els nens i les nenes han entregat el pregó a l’alcaldessa, Ada Colau, que ha assegurat que penjarà el document al seu despatx, “perquè no se’ns oblidi mai tota la feina que heu fet i les bones idees que heu tingut per fer de Barcelona una ciutat millor“.

El Pregó dels Infants és una activitat educativa amb què els infants de la ciutat reflexionen, fan propostes i redacten un escrit que es converteix en el pregó de les Festes de Santa Eulàlia.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia