Presentació campanya obertament

La Comissionada de Salut, juntament amb diferents representants d'altres Administracions Públiques i membres de les entitats fundadores d'obertament, han presentat la campanya d'enguany sota el lema "Quan no sàpigues de què parlar, parla"

14/02/2018 16:55 h

barcelona.cat

Obertament neix al desembre de 2010 de la mà dels principals agents socials de salut mental de Catalunya. El seu objectiu és lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones a causa d’algun problema de salut mental, fent que esdevinguin protagonistes del canvi.

La campanya té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania, implicar empreses; administracions i entitats en una lluita transversal per portar la salut mental més enllà del calaix de salut.

‘Parla Obertament’ farà 12 parades per fomentar la reflexió i canviar els hàbits en relació a la salut mental a diferents poblacions de Catalunya. Les tres administracions que donen suport al projecte, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Barcelona, junt amb l’Obra Social “la Caixa”, han coincidit en la importància de sumar esforços perquè en un futur no calguin aquestes campanyes per poder parlar de obertament salut mental.

Gemma Tarafa, comissionada de salut de l’Ajuntament de Barcelona, ha començat compartint una anècdota personal sobre l’educació emocional que comencen a rebre els nostres fills i filles a l’escola i ha desitjat que, gràcies a iniciatives com la d’Obertament, les generacions que vindran en un futur ja no hagin de necessitar d’aquestes campanyes per identificar les seves emocions i poder parlar obertament d’allò que els amoïna. Al mateix temps que alertava de que, tot i que estem vivint un dels moments on s’està apostant més fort per la salut mental per part de les institucions, no hem de caure en l’autocomplaença ni abaixar la guàrdia.

L’Ajuntament de Barcelona ha posicionat la salut mental com a prioritat degut a que 1 de cada 4 persones conviurà amb un trastorn mental al llarg de la seva vida. Per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona va elaborar el seu primer Pla de salut mental, que va ser aprovat el setembre de 2016, amb els objectius de promoció, prevenció i atenció de la salut mental dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona.