Primer tràmit per convertir la capella de la Misericòrdia en el nou CAP Raval Nord

Abans de tres mesos, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) formalitzarà la renuncia d’ús de la capella de la Misericòrdia perquè es pugui habilitar per a usos sanitaris i s’hi pugui construir el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Raval Nord. La Comissió d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat inicialment la modificació del Pla general metropolità per requalificar una part de la plaça dels Àngels i construir-hi el nou edifici del Macba.

18/02/2020 19:13 h

Ajuntament de Barcelona

La renúncia del Macba a la capella de la Misericòrdia perquè retorni a l’Ajuntament de Barcelona és un pas previ per iniciar la requalificació de la capella per a usos sanitaris i per poder-hi construir el nou CAP Raval Nord. Quan es formalitzi la renúncia s’iniciaran els tràmits per aprovar el Pla especial urbanístic de la capella de la Misericòrdia i per cedir-la al CatSalut abans que s’acabi l’any.

Ampliació del Macba a la plaça dels Àngels

L’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona es farà a la part adjacent de la capella dels Àngels, en un edifici de nova construcció a la plaça dels Àngels. La Comissió d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat inicialment modificar el Pla general metropolità per segregar la plaça dels Àngels i requalificar la part posterior del Convent dels Àngels per construir-hi el nou edifici del MacbaEl projecte preveu que l’edifici nou quedi integrat a la plaça i uneixi la capella dels Àngels amb el Convent dels Àngels. Al març s’obrirà un concurs públic per unificar els espais de l’edifici del Convent dels Àngels i construir l’edifici a la plaça dels Àngels.

Reivindicació veïnal per a un CAP nou al Raval

La Plataforma Raval Nord Digne! va ser la primera plataforma ciutadana a recollir les firmes necessàries, més de 3.750, per intervenir en un ple municipal i instar el Govern municipal a ampliar el CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades