Primera pedra de l’ampliació de Fira de Barcelona

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona tindrà un nou pavelló que ampliarà la superfície d’exposició del conjunt en un 25%. Avui s’ha col·locat la primera pedra de l’edifici, de 60.000 metres quadrats. Les obres de construcció s’acabaran el tercer trimestre del 2026 i formen part del pla d’infraestructures de l’entitat, que planteja una inversió total de 498 milions d’euros.

04/12/2023 14:26 h

Ajuntament de Barcelona

El futur pavelló, anomenat Hall Zero, tindrà dues plantes per a fires i exposicions i s’hi afegirà una torre annexa, majoritàriament per a oficines propietat de la Generalitat de Catalunya i espais per donar suport a les activitats econòmiques derivades de l’activitat firal. El pavelló i la torre es comunicaran amb el recinte actual mitjançant un pas elevat que donarà continuïtat a la passarel·la que connecta la resta d’espais del recinte.

A més de les àrees expositives, el Hall Zero disposarà d’un centre de congressos i zones amb sales de reunions vinculades a l’ús firal. Les futures instal·lacions destaquen per la funcionalitat, les solucions tecnològiques i la construcció seguint criteris de sostenibilitat. El nou edifici estarà llest a finals del 2026.

Un pla d’inversió de 498 milions d’euros

El Pla d’infraestructures firals té un pressupost de 498 milions d’euros: 323 milions es destinaran a l’ampliació del recinte firal de Gran Via i la resta a la reforma del complex de Montjuïc, que s’acabarà el 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional del 1929.

L’accionariat de Fira 2000, societat promotora del projecte, està format per la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona, a més de la mateixa Fira de Barcelona.