Primera sessió del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030

El Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030, l’organisme que assessora el Govern municipal en la definició de mesures concretes per a la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a la ciutat, ha fet avui, per videoconferència, la primera sessió.

05/05/2020 18:25 h

Ajuntament de Barcelona

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Assessorar l’equip del Govern municipal sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels ODS.
  • Promoure l’elaboració d’estudis en col·laboració amb universitats, centres docents, centres de recerca, empreses, fundacions i institucions públiques i privades vinculades als àmbits d’acció de l’Agenda 2030.
  • Proposar actuacions i projectes amb l’objectiu que la ciutat es converteixi en una ciutat referent en l’assoliment dels ODS i proposar polítiques públiques innovadores.
  • Disposar d’una visió àmplia i global de tots els aspectes vinculats a l’Agenda 2030, i sobretot en relació amb els projectes i iniciatives promoguts per l’Ajuntament.
  • Avaluar el desenvolupament de la mesura de govern per a la implementació de l’Agenda 2030 i proposar millores en el sistema d’indicadors.
  • Analitzar els resultats dels informes anuals de seguiment i avaluació dels objectius abans que es facin públics.
  • Promoure el coneixement i el suport ciutadà a l’Agenda 2030 i als ODS, connectant el món acadèmic, les institucions i la ciutadania.

Etiquetes associades a la notícia