Proactiva Open Arms, Medalla al Mèrit Cívic per salvar vides al Mediterrani

Per la seva defensa i protecció dels drets humans, i per la tasca humanitària de rescat de persones al Mediterrani, el Plenari ha aprovat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Fundació Proa, més coneguda com Proactiva Open Arms.

28/09/2018 15:25 h

Ajuntament de Barcelona

La ciutat de Barcelona és i ha estat sempre una ciutat oberta i d’acollida, de refugi i defensora dels drets humans. Amb aquest guardó vol reconèixer la tasca de salvament i ajuda desinteressada, el compromís per fer visible la tragèdia que es viu a la mar Mediterrània i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia per construir una societat amb aquests valors.

Prop de 60.000 vides salvades

Proactiva Open Arms és una organització sense ànim de lucre que té com a missió el rescat i salvament d’embarcacions de persones migrades al Mediterrani. Des que es va fundar, el 2015, fins ara, l’ONG ha salvat prop de 60.000 vides.

Actualment té 250 col·laboradors, que participen en les missions al mar, com socorristes, metges, infermers, mariners, etc., i en les missions a terra, ocupant-se del transport, el suport logístic, les campanyes de comunicació i sensibilització i el manteniment d’embarcacions, entre altres tasques.

Aprovat pel Ple

El Ple del Consell Municipal ha aprovat concedir el guardó a Proactiva Open Arms amb els vots favorables de tots els grups (BComú, el GMD, Cs, ERC, el PSC i el PP), excepte de la CUP – Capgirem Barcelona, que s’ha abstingut de votar.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades