Propostes dels grups municipals al Ple ordinari i al Ple extraordinari del 24 de febrer de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de febrer del 2023, ha aprovat tres proposicions: la del PSC, per censurar la decisió de l’Alcaldia de no esperar a la votació de la proposició d’iniciativa popular per suspendre les relacions amb Tel-Aviv; la de J×Cat, per instar a accelerar les negociacions amb el Departament d’Interior i augmentar la presència dels Mossos a la ciutat, i la del PP, que valora negativament les polítiques d’aquest mandat. Les propostes d’iniciativa ciutadana, d’ERC, Cs i Valents, s’han rebutjat. En el Ple extraordinari s’ha aprovat la proposta amb contingut de declaració institucional per restablir les relacions amb l’Estat d’Israel.

24/02/2023 17:59 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat d’iniciativa ciutadana i ha instat el consistori a reforçar la cooperació amb les organitzacions que treballen per posar fi a la violació de drets humans de la població palestina i suspendre les relacions institucionals amb l’Estat d’Israel. La proposta s’ha rebutjat amb el vot favorable de BComú, el vot en contra del PSC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció d’ERC.

Esquerra Republicana de Catalunya ha instat el Govern municipal a prioritzar la governança de la ciutat, al mateix temps que lamenta les divisions entre els dos socis de Govern i reprova la sortida del Govern del regidor president del Grup Socialista i primer tinent d’alcaldia. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables d’ERC, J×Cat i Cs, els vots en contra de BComú i el PSC i l’abstenció del PP, Valents i la regidora no adscrita.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha proposat censurar la decisió de l’Alcaldia de no esperar-se fins a la votació de la proposició d’iniciativa popular per suspendre les relacions amb Tel-Aviv, refermar el compromís amb la pau i a l’Orient Mitjà i reiterar l’amistat i solidaritat amb Tel-Aviv i Gaza. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables del PSC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots en contra de BComú i l’abstenció d’ERC.

La proposició de Junts per Catalunya ha demanat constatar el fracàs de les polítiques de seguretat durant aquest mandat i instar el Govern a accelerar les negociacions amb el Departament d’Interior per avançar en acords que permetin més presència dels Mossos d’Esquadra a la ciutat i una millora de la coordinació amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable d’ERC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i el vot en contra de BComú i el PSC.

Ciutadans ha instat el Govern a iniciar els canvis normatius i administratius necessaris per revertir la modificació del Pla general metropolità, que obliga a reservar el 30% de les noves promocions residencials i grans rehabilitacions a habitatge protegit. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i els vots en contra d’ERC, BComú i el PSC.

El Partit Popular ha proposat valorar negativament les polítiques desenvolupades pel Govern municipal en el mandat 2019-2023 i constatar la manca de resposta a les necessitats de la ciutadania. La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i els vots en contra de BComú i el PSC.

La proposta de Valents ha reclamat cobrir el cost de les places en escoles concertades que el Govern de Catalunya no està finançant a la ciutat, reclamar la despesa que se’n derivi a la Generalitat i instar-la a complir el compromís de finançament de l’escola concertada. S’ha rebutjat amb els vots favorables de Valents i la regidora no adscrita, el vot en contra d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat i l’abstenció de Cs i el PP.

Declaracions institucionals

El Consell Plenari ha llegit dues declaracions institucionals:

  • Per garantir el dret a la no-discriminació de les persones amb nanisme i fer complir el mandat del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.
  • Per reclamar la pau justa i la llibertat del poble ucraïnès i exigir la retirada immediata de les tropes russes d’Ucraïna i el compliment dels drets humans i de la legalitat internacional.

Ple extraordinari

Un cop finalitzat el Ple ordinari, s’ha celebrat una sessió extraordinària amb un únic punt de debat, la proposició amb contingut de declaració institucional presentada per J×Cat, Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita que demana restablir les relacions amb l’Estat d’Israel i l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv i Gaza.

La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables del PSC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i el vot en contra d’ERC i BComú.

Etiquetes associades a la notícia