Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 30 d’octubre de 2020

El Ple del Consell Municipal del mes d’octubre ha aprovat sis de les set propostes presentades, les que reclamaven impulsar el compromís pel Besòs-Maresme, crear un grup de treball per assegurar la viabilitat de l’Hospital Clínic, rebaixar la pressió fiscal i augmentar les ajudes als sectors més afectats per les noves restriccions per fer front a la covid-19, sol·licitar mesures urgents en matèria sanitària i demanar un pla de xoc econòmic per a la reconstrucció de la ciutat. S’ha rebutjat la proposta de Barcelona pel Canvi, que reclamava més ajudes per a les llars d’infants privades.

30/10/2020 17:12 h

Ajuntament de Barcelona

La proposició d’Esquerra Republicana de Catalunya al Ple de l’Ajuntament reclamava impulsar un compromís pel Besòs-Maresme que inclogui actuacions urbanístiques, socials, mediambientals, de mobilitat i de seguretat per a un període de 15 anys, elaborat per una comissió integrada per actors socials de la zona, experts i grups polítics. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

J​unts per Catalunya ha instat el Govern municipal a crear un grup de treball amb representants de l’Hospital Clínic, administracions, col·legis professionals sanitaris i associacions i entitats veïnals per acordar un compromís que asseguri la viabilitat de l’hospital sobre la base d’un projecte pactat. La proposició ha quedat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Ciutadans ha demanat al Ple mostrar el suport a les persones empresàries i treballadores dels sectors de l’hoteleria, la restauració, els centres d’estètica o les empreses de serveis afectats per les mesures restrictives que impedeixen totalment o parcialment la seva activitat i reforçar i complementar les ajudes econòmiques que s’hi destinin, en el marc dels fons municipals extraordinaris per a la recuperació econòmica. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de J×Cat.

La proposició del Partit Popular també s’ha centrat en els sectors, com la restauració, que s’han vist més afectats per les restriccions imposades per frenar els contagis de la covid-19. El PP ha instat el Govern municipal a prendre mesures per reduir la pressió fiscal i augmentar les ajudes econòmiques que puguin rebre aquests sectors. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció d’ERC i J×Cat.

Barcelona en Comú ha presentat una proposició amb contingut de declaració institucional per reconèixer l’esforç i la dedicació de tots els professionals del sistema de salut i residencial per la seva implicació, professionalitat i vocació de servei públic per fer front a la pandèmia i instar les autoritats competents a prendre noves mesures urgents en matèria sanitària. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de BComú i el PSC, els vots contraris de J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció d’ERC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya també ha presentat al Ple una proposició amb contingut de declaració institucional per reclamar l’aprovació de manera immediata d’un pla de xoc econòmic i social per fer front a la reconstrucció i l’impuls de la ciutat. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de J×Cat.

Barcelona pel Canvi ha proposat fer valer la importància de l’escolarització de la petita infància i de les llars d’infants privades, i garantir que els centres que se n’ocupen reben les ajudes suficients per cobrir les pèrdues provocades per la crisi de la covid-19. La proposició s’ha rebutjat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris de BComú i el PSC i l’abstenció d’ERC.

Posicionament conjunt

La sessió del Ple ha començat amb un posicionament conjunt dels set grups municipals, que han volgut expressar un missatge d’unitat davant les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat per evitar la propagació de la pandèmia de la covid-19.