Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 26 d’abril de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes d’abril del 2024, ha aprovat cinc propostes: la de Junts-Trias×BCN, per obrir un nou escenari de diàleg, la del PP, per crear una oficina d’assessorament als propietaris a qui hagin ocupat l’habitatge, i les tres propostes amb contingut de declaració institucional, la del PSC, per donar suport a l’establiment d’un estat palestí, i les de BComú i ERC, per desafectar l’edifici de la Prefectura Superior de la Policia de la via Laietana. El Ple ha acabat amb la lectura d’una declaració institucional.

26/04/2024 16:43 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat la de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, per demanar a l’alcalde i al Govern municipal obrir un nou escenari de diàleg i acord per evitar la paràlisi política. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN i BComú, el vot contrari del PSC i les abstencions d’ERC, el PP i Vox.

El Partit Popular ha instat el Govern municipal a crear una oficina d’assessorament i suport als propietaris als quals hagin ocupat un habitatge, i una unitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona que treballi conjuntament amb el cos dels Mossos d’Esquadra per fer front a les ocupacions. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, el PP i Vox i els vots contraris de BComú i ERC.

La proposta de Vox ha estat per demanar que els ciutadans espanyols tinguin prioritat a l’hora d’accedir a un habitatge social. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de Vox, els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i l’abstenció del PP.

Proposicions amb contingut de declaració institucional 

Al Ple del mes d’abril s’han presentat tres propostes amb contingut de declaració institucional, les quals han estat aprovades.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha demanat donar suport a l’establiment d’un estat palestí independent i la celebració d’una conferència de pau. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC, els vots contraris del PP i Vox i l’abstenció de Junts-Trias×BCN.

Barcelona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya han demanat, en dues propostes que s’han debatut conjuntament, desafectar la Prefectura Superior de la Policia de la via Laietana com a centre operatiu policial i convertir-lo en un espai de memòria sobre la repressió franquista. El Ple ha aprovat totes dues propostes amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC, els vots contraris del PP i Vox i l’abstenció del PSC.

El Plenari s’ha tancat amb la lectura d’una declaració institucional per donar suport a la universitat pública argentina. Tots els grups, tret del PP i Vox, han signat el document.