Prou violència en l'esport!

25/04/2018 11:43 h

Institut Barcelona Esports

El 26 d’abril del 2014, el Raúl Sánchez va jugar el que, fins ara, ha estat el seu últim partit de futbol. No va ser per voluntat pròpia, sinó que s’hi va veure obligat. Una brutal agressió mentre jugava el seu habitual partit de veterans, el va deixar tetraplègic i des d’aleshores lluita per recuperar la màxima mobilitat possible. A més, una altre repte és combatre de totes totes la violència en l’esport.

Per aquest motiu, i de la mà de Guillermo Cruz, director, presenten el documental ’26 d’abril, Play Again’, que explica la seva història i posa sobre la taula les greus conseqüències que pot comportar la violència en el món de l’esport. Així, a través de la seva experiència i com viu el procés de recuperació i la nova vida que li han fet viure, posa de manifest una problemàtica absolutament fonamental en la societat actual com la violència en l’esport i, especialment, en el futbol.

El documental s’ha presentat precisament el 26 d’abril, en aquest cas de 2018, quatre anys després de l’agressió, al Museu Olímpic i de l’Esport. En l’acte de presentació hi participa la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; així com el propi Raúl Sánchez i el director, Guillermo Cruz.

L’IBE, compromès contra la violència

Des de l’Institut Barcelona Esports estem absolutament compromesos en l’eradicació de la violència en qualsevol àmbit de la societat i especialment, en l’esportiu. Per aquest motiu, volem donar la màxima cobertura i difusió a un documental com ‘Play Again’,  que fa reflexionar sobre aquesta qüestió tan important i necessària. L’esport ha de ser una eina de diversió, saludable i de transmissió de valors positius i per tant, cal lluitar davant qualsevol tipus de discriminació i violència.