Què és l'agenda 2030 i per què inclou la igualtat de gènere?

L'Agenda 2030 és el document marc que recull els objectius de desenvolupament global per assolir en els propers anys d'acord amb l'Assemblea General de l'ONU.

15/10/2018 12:55 h

Districte Sant Andreu

Si bé entre els anys 2000 i 2015 es van produir avanços a nivell mundial en relació amb la igualtat entre els gèneres gràcies als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (inclosa la igualtat d’accés a l’ensenyament primari), les dones i les nenes segueixen sofrint la discriminació i la violència en tots els llocs del món.

La igualtat entre els gèneres no és solament un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible. Lamentablement, en l’actualitat, 1 de cada 5 dones i nenes entre 15 i 49 anys d’edat afirmen haver experimentat violència física o sexual, o ambdues, en mans de la seva parella en els 12 mesos anteriors a ser preguntades sobre aquest assumpte. A més, 49 països no tenen lleis que protegeixin a les dones de la violència domèstica.

Per saber-ne més, podeu consultar el web de Nacions Unides fent clic aquí: https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/gender-equality/