Recomanacions per viatjar en metro els propers dies

Portar mascareta per moure's en transport públic és una de les recomanacions de les autoritats sanitàries per a les persones que s'han de desplaçar per motius inajornables i no poden fer-ho a peu o amb mitjans propis. És important mantenir una distància de seguretat (mínim entre 1,5 i 2 metres) amb les altres persones. També són recomanables els guants i rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic de seguida que es pugui.

14/04/2020 12:30 h

Ecologia Urbana

Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) fa tot un seguit de recomanacions a les persones usuàries del metro que aquests dies hagin de moure’s per motius inajornables  amb l’objectiu de frenar el contagi de la Covid-19 i facilitar la convivència entre el passatge:

 • Fer una cua ordenada i pacient en els passos d’entrada i de sortida de les estacions de metro.
 • Deixar espai de seguretat a les persones que us precedeixin quan valideu els bitllets.
 • Pels passadissos, circular per la vostra dreta i deixar espai a les persones que circulen en sentit contrari.
 • A les escales mecàniques i cintes transportadores cal mantenir una sola fila, sense avançar a les persones que estiguin davant.
 • Els ascensors són per a les persones amb necessitats especials. Si cal fer-los servir es demana que no s’omplin i es mantinguin les distàncies de seguretat.
 • Mentre s’espera l’arribada del metro a l’andana es recomana distribuir-se en tota la seva longitud per a mantenir la màxima separació amb la resta de persones usuàries. Cal tenir en compte que els combois centrals són aquells que solen tenir menor ocupació.
 • Es recomana distribuir-se bé també a l’interior del metro i mantenir la distància de seguretat amb les altres persones usuàries
 • Dins del metro, procureu no seure davant d’una altra persona ni al costat. També es demanar deixar lliure els passadissos entre seients per facilitar la mobilitat interior.
 • Cal deixar un espai ampli davant les portes del tren per tal de permetre que les persones usuàries puguin sortir dels vehicles amb comoditat i seguretat.
 • Cal deixar lliure l’accés a les cabines dels maquinistes
 • Recordem que portar mascareta tant dins dels vehicles com a les estacions, parades i passadissos és una de les recomanacions de les autoritats sanitàries per a les persones que s’han de desplaçar per motius inajornables i no poden fer-ho a peu o amb mitjans propis.
 • Una altra recomanació és procurar mantenir una distància de seguretat (mínim entre 1,5 i 2 metres) amb les altres persones. També són recomanables els guants. A la sortida, cal rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic de seguida que es pugui.

Durant aquests dies, diversos voluntaris de les associacions de Creu Roja i Protecció Civil estan distribuint mascaretes a les entrades d’una trentena d’estacions de metro des de les 6.30 hores del matí.

Aquestes recomanacions també serveixen per altres mitjans de transport públic com trens, tramvia o autobusos.

Es manté una baixa afluència de passatge

El primer dia feiner després de l’aixecament de les restriccions màximes de l’Estat d’Alarma s’està desenvolupant amb normalitat i amb una baixa afluència de persones usuàries, força semblant a la de la setmana del 23 al 29 de març.

Fins a les 8 del matí s’ha registrat al metro un 81% menys de validacions que el dimarts posterior a la Setmana Santa del 2019, un nivell de passatge un 6% per sota del comptabilitzat el dia 24 de març en la mateixa franja, quan hi havia el mateix nivell de restricció de l’activitat.

Als autobusos el nivell d’ocupació també és semblant al de la setmana de finals de març i no s’han registrat  incidències.

Recordem que avui ha entrat en vigor una nova oferta de servei a les xarxes de metro i autobusos de TMB per adequar-ne la capacitat i donar un millor servei a les persones que s’han de desplaçar per motius imprescindibles. Així, la xarxa de metro dona la màxima oferta disponible i posa en circulació el 60% dels trens, amb pics de fins al 75% en les franges i línies de més demanda. A la xarxa d’autobusos el servei arribarà fins al 50% d’un dia laborable.

FONT: TMB

Etiquetes associades a la notícia