Reforç del servei de bus a les platges

El servei d'autobús al centre de la ciutat i les platges es reforça durant l'estiu per garantir la qualitat del servei a les zones on se n'incrementa la demanda els mesos de vacances. La inversió, de gairebé dos milions d'euros, prové dels ingressos de l'impost sobre estades en establiments turístics que es gestionen.

27/07/2018 12:23 h

Ajuntament de Barcelona

Fins a l’11 de setembre s’ha augmentat la capacitat i freqüència de cinc línies d’autobús: les línies 39 i 45 a tota la ciutat, i les línies D20, 59 i V15, especialment a la Barceloneta. En concret, s’han afegit més vehicles de model articulat perquè puguin transportar més passatgers i s’han establert rutes parcials en els trams més demanats.

El reforç de servei de bus és una demanda dels veïns i veïnes de Ciutat Vella. L’objectiu és garantir una freqüència màxima d’entre 6 i 10 minuts, segons siguin dies laborables, dissabtes o festius, i depenent de la franja horària.

Una taxa turística per millorar els serveis municipals

L’actuació forma part del Pla de millora d’estiu de l’oferta de busos per Barcelona i inclou una inversió d’1.880.300 euros que, per segon any, es finança amb diners recaptats amb l’impost sobre estades en establiments turístics, també conegut per taxa turística.

Més de la meitat d’aquest impost, que els visitants paguen als allotjaments turístics per les seves estades a la ciutat, es destina a projectes per millorar els barris.

Podeu planificar la millor ruta per desplaçar-vos per la ciutat, aquí.