Renovació de 3 quilòmetres de via a la línia 5 de metro

Les obres comencen l’1 de juliol i duraran fins al 31 d’agost, per evitar afectacions durant l’inici del curs escolar. Els trams sobre els quals s’actuarà seran inicialment, al juliol, els compresos entre les estacions de Congrés i Vilapicina, i s’ampliaran fins a l’estació d’Horta durant el mes següent. S’articularan mesures alternatives de mobilitat com busos llançadora que cobriran recorreguts similars als dels trams afectats per aquesta renovació.

20/06/2022 15:30 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres donen continuïtat a les iniciades per Setmana Santa i tenen per objectiu millorar la qualitat i l’eficàcia del servei de metro en aquest tram de la línia 5. Disposen d’un pressupost de 15 milions d’euros i permetran millorar la fiabilitat de la línia, reduir-hi el nombre d’incidències i solucionar els problemes ocasionats per les vibracions a la superfície. També es preveu que facilitin que els viatges siguin més confortables i que en el futur es pugui augmentar el servei i la freqüència de pas dels trens.

Es facilitaran alternatives de mobilitat amb busos llançadora que cobriran un recorregut similar al dels trams afectats, amb 19 vehicles articulats. També es reforçarà el servei de bus de les línies dels trams afectats, amb una atenció especial a les línies V27 i D50. La tercera mesura serà l’increment del servei, segons les franges horàries, en un 20% a les línies de metro 1, 2, 3 i 4.

Informació a les persones usuàries

Des d’aquest 20 de juny es despleguen equips d’informadors a les estacions afectades i en punts d’interès, com els intercanviadors principals de la xarxa de metro. També hi haurà avisos per megafonia i informació detallada a les pantalles d’informació, al web i a les xarxes socials de TMB.

Durant el període d’actuacions estarà disponible el planificador de viatges “Vull anar”, que permetrà a les persones usuàries tenir la informació del tall i les alternatives de transport.

Les opcions de mobilitat que s’oferiran durant aquest període seran en tots els casos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.