Reobre la plaça de Sóller amb la inauguració del nou espai La Bòbila

Un cop acabades les obres de reforma i ampliació de la plaça Sóller, el barri de Porta guanya un parc verd més accessible i un equipament renovat amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, que inclou dos projectes: l’Ateneu i el Casal de Joves.

11/12/2021 13:36 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ateneu La Bòbila i el Casal de Joves de Porta estrenen un nou equipament en un espai també renovat: la plaça de Sóller, al districte de Nou Barris. El 2019 van començar les actuacions de reforma i ampliació, que es van aturar per la irrupció de la covid-19.

Amb una inversió total de 4,5 milions d’euros, el projecte de reurbanització ha transformat la plaça en un espai enjardinat més accessible, d’ús polivalent i amb zones noves d’esbarjo i de pràctica esportiva. El projecte també ha implicat la reforma i ampliació de l’equipament La Bòbila amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

La Bòbila és un equipament de gestió comunitària basat en el treball en xarxa de diverses entitats del barri, que s’apleguen en la Federació Transforma Porta i en la Totxana, òrgan gestor de l’equipament. L’equipament és la seu de dos projectes cívics del barri, l’ateneu i el casal de joves, que fan una feina de dinamització i organització de la comunitat per tal de millorar la qualitat de vida del veïnat i fomentar la participació.

Aquest desenvolupament comunitari de Porta és un dels objectius fonamentals de La Bòbila, que impulsa iniciatives que potenciïn el barri a escala social, econòmica, mediambiental i cultural, des d’una perspectiva intercultural, interseccional i de transformació social.

Etiquetes associades a la notícia