S’accelera la substitució de palmeres datileres de la ciutat

L’informe extern i independent sobre la caiguda d’un exemplar al barri del Raval el 3 d’agost conclou que no se’n pot establir la causa. Durant les últimes cinc setmanes s’han executat actuacions preventives i s’ha modificat el Pla de gestió de risc d’arbrat.

08/09/2023 12:26 h

Ajuntament de Barcelona

Les mesures han inclòs la revisió preventiva de 1.224 palmeres datileres, l’ordre de tala de 540 exemplars, 308 dels quals ja s’han retirat, el reg sistemàtic durant el període de sequera i la inclusió de criteris més restrictius al Pla de gestió de risc d’arbrat.

Aquest pla preveu a partir d’ara la tala de les palmeres de més de 10 metres d’alçada en ubicacions on poden causar danys personals, amb excepció dels exemplars catalogats, que tenen sistemes de seguretat complementaris. També inclou el reg sistemàtic durant els mesos de més calor.

Conclusions de l’informe sobre la palmera del Raval

L’informe sobre la caiguda d’una palmera al Raval que el 3 d’agost va provocar la mort d’una persona conclou que es tractava d’un exemplar sa i explica que podria haver patit estrès hídric per la sequera. Les conclusions tècniques són les següents:

  • Vent: sense exposició a grans càrregues
  • Anàlisi visual: sense símptomes
  • Test d’oscil·lació: sense anomalies
  • Nivells d’inclinació en la darrera supervisió del mes de març: no preocupant

La plantació de les noves palmeres s’activarà un cop deixi de ser vigent el drecret per la sequera.

Etiquetes associades a la notícia