Sant Andreu aporta gairebé 250.000 kWh al nou operador BCN Energia

Destaca especialment la pèrgola de Bon Pastor que aporta més de la meitat d'aquesta quantitat, 134750 kWh.

06/07/2018 13:05 h

Districte Sant Andreu

Al Districte de Sant Andreu hi ha nou equipaments que aporten una part de l’electricitat que ofereix BCN energia. Tots ells tenen plaques solars a la teulada que permeten abastir aquests espais i que, a més, generen un excedent. El barri que en té més és Trinitat Vella. En podem trobar al Centre Cívic, la Biblioteca i la mitgera. En el cas del barri de Sant Andreu, aquesta infraestructura es troba a la Biblioteca de Can Fabra i al Casal de Barri Can Portabella.També es produeix electricitat al CEE Pont del Dragó, a La Sagrera, i als Centres Cívics de Baró de Viver i Navas.

A més de tota aquesta infraestructura, el Bon Pastor acull una pèrgola fotovoltàica, un ombracle en el qual s’han instal·lat plaques solars per tal de generar energia a l’espai públic. Fins ara, aquesta infraestructura s’utilitzava per abastir els fanals del carrer, ara aporta una quantitat molt important a la nova xarxa electrica de la ciutat. És la segona infraestructura que més electricitat produeix, més de 130000 kWh, lluny tot i així de la placa fotovoltàica del Fòrum que genera més de mig milió de kWh.

La comercialització d’energia cent per cent verda i de proximitat suposa deixar de dependre de l’oligopoli elèctric actual i combatre els efectes del canvi climàtic amb la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen pel transport de l’energia que consumim, a més de reduir les pèrdues energètiques que es produeixen en aquest transport. S’estima que el seu ús permetrà un estalvi anual de prop de 710.000 euros per l’Ajuntament. A partir de 2019, també es preveu que podrà donar subministrament a unes 20.000 famílies de l’àrea metropolitana.

Etiquetes associades a la notícia