Sants Jordis des de casa

Recomanem llibres de proximitat, fem roses a casa, dracs de paper higiènic... dibuixem aquest Sant Jordi especial que mai no oblidarem. Aquestes són les propostes als barris de Sants-Montjuïc per celebrar Sant Jordi #desdecasa, físicament aïllats i aïllades, però alhora més units i unides que mai.

21/04/2020 12:35 h

Mupert

Comencem pels llibres. En podeu llegir de digitals, però per mantenir viu l’esperit de Sant Jordi i regalar llibres en paper a tota la família i amics… segurament enyorareu les llibreries de barri, oi? Doncs no munten parades al carrer, però sí que estan treballant i accepten les vostres comandes per telèfon, correu electrònic o a través de les plataformes Llibreries Obertes i Libelista. La persona a qui regaleu el llibre rebrà ara un missatge comunicant-li que el podrà recollir a la llibreria que hagueu triat, un cop torni a estar oberta al públic.

Els llibreters i llibreteres us recomanen llibres fins i tot de forma personalitzada. Una cinquantena d’escriptors i 10 bibliotecaris de la ciutat ho fan a través de les xarxes de Barcelona Ciutat de la Literatura, Barcelona Cultura i Biblioteques de Barcelona. El Centre Cultural Albareda recull recomanacions de llibres relacionats amb la música, que els hi fan arribar el professorat del centre, biblioteques, grups, festivals, botigues de discos i llibreries… o tu! A la Marina, el Centre Cívic Casa del Rellotge rep les recomanacions literàries de grans i petits, preferiblement amb un vídeo curt, que publicaran a les seves xarxes socials durant tot el mes.

Les roses enguany les haureu de pintar o fabricar a casa, fent servir paper o altres materials reciclats, i penjar-les al balcó. Així es viurà als carrers l’ambient de Sant Jordi. També podeu fotografiar les vostres roses i publicar-les amb l’etiqueta #SantJordiBCN20 perquè l’esperit de Sant Jordi inundi les xarxes socials. A Instagram, si hi etiqueteu el Centre Cívic Font de la Guatlla o el projecte Compartim Poble-sec des d’aquests barris, us redifondran.

Al Centre Cívic Font de la Guatlla, la professora d’origami us proposa fer un punt de llibre ben original i la vocal d’infants i joves de l’Associació de Veïns i Veïnes els ensenya a fer un drac amb materials reciclats com els rotllos de paper higiènic (dimecres 22). El mateix dia de Sant Jordi, a Instagram, la psicòloga i escriptora Assumpció Salat explica la llegenda amb una altra perspectiva i reflexiona sobre la comprensió de la vida.

El Cercallibres no recorrerà enguany els carrers del Poble-sec, però igualment les entitats del barri han organitzat un munt d’activitats per Sant Jordi, que podeu consultar al web del Centre Cultural Albareda o al del Centre Cívic El Sortidor i fer-les sense sortir de casa. Per exemple, podeu recitar un poema breu i enviar-ne el vídeo al CAP Les Hortes. Els nois i noies d’entre 4 i 18 anys poden gravar audioressenyes d’un minut sobre llibres que els hagin agradat i enviar-les a I Biscotti. La Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix us convida a escoltar dos contes del rondallaire Albert Estegre i a deixar entrar la primavera a casa llegint llibres sobre plantes i horts. El Centre Cívic El Sortidor us ofereix les millors receptes del Poble-sec i us recomana el receptari de cuina gitana del xef Ricard Marí. Les Cosidores del Poble-sec venen productes artesanals a benefici dels projectes de gent gran del barri.

A la Marina, la Biblioteca Francesc Candel explica contes i ja ha penjat a Facebook la seva llegenda de Sant Jordi. La Marina Viva prepara un vídeo amb “la veritable història de Santa Jorgina”, després d’haver organitzat enguany el concurs infantil de dibuix de Sant Jordi en suport digital i a través de les xarxes. Els nens i nenes del barri d’entre 3 i 12 anys hi han presentat aquesta cinquantena de dibuixos, que els mariners i marineres han pogut votar per escollir els millors de cada categoria. Els guanyadors s’enduran un pack complet de material de dibuix.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades