Talent i emprenedoria, eixos del programa de la Barcelona Expat Week

La trobada virtual durarà 5 dies, s’organitzarà segons temàtiques i comptarà amb experts i amfitrions que compartiran la seva experiència amb els assistents.

28/09/2020 12:28 h

Silvia Fernandez Alzuria

S’apropa la Barcelona Expat Week, un nou esdeveniment online que neix com a alternativa a la fira Barcelona International Community Day, i que es farà entre els dies 19 i 23 d’octubre.

Durant tota la setmana, experts en diferents àrees compartiran els seus coneixements i la seva experiència amb els assistents. Per exemple, Raisa Venermo i Lourdes Santiesteban, sòcies d’Avalanding, parlaran dels tràmits que han de fer les persones nouvingudes; Gyzem Baykal, Senior Manager de Page Personnel, explicarà on trobar feina a Barcelona; i el president de Barcelona Metropolitan, Víctor Horcasitas, compartirà com construir una xarxa de negocis a la ciutat, per nombrar-ne només alguns.

A més, la Barcelona Expat Week comptarà també amb amfitrions i amfitriones: expats de perfils diversos que s’han establert a la ciutat i han convertit Barcelona en casa seva. Tots ells compartiran les seves experiències i la seva visió al llarg de la setmana. Per assistir-hi (virtualment) només cal registrar-se de forma gratuïta aquí.

Programa de la Barcelona Expat Week

La Barcelona Expat Week té un format híbrid, on la majoria d’activitats son digitals i estan organitzades segons tipus d’activitat i segons temàtiques. Així, cada dia de la setmana es tractarà una matèria concreta i comptarà amb diferents blocs d’activitats agrupats segons tipologia.

Dilluns dia 19 estarà dedicat a l’aterratge personal i es faran xerrades on es donarà informació útil per a les persones que acabin d’arribar a Barcelona. S’explicarà, per exemple, com obrir un compte bancari, com buscar pis o com trobar l’escola perfecta pels teus fills.

Treball i formació serà el leitmotiv de la jornada de dimarts, ja que la situació actual ha portat a un canvi de paradigma important pel que fa a la forma de treballar i també de buscar feina. Els assistents podran rebre consells per trobar feina a través de Linkedin o conèixer les claus del teletreball, entre d’altres.

Dimecres serà el dia per parlar de talent sense fronteres a Barcelona. Al llarg del dia es faran diverses xerrades i taules rodones sobre com maximitzar i fomentar el talent a la nostra ciutat. A més, es dedicarà part de la jornada a parlar de les xarxes professionals de les dones i l’emprenedoria femenina.

Dijous estarà dedicat a fer negocis i emprendre a Barcelona, amb xerrades i webinars on s’analitzaran els recursos per a crear una empresa a la ciutat. Per exemple, es faran tallers on es compartiran les claus per emprendre a Barcelona i com buscar finançament, i també es parlarà de la importància de la cultura del fracàs, entre d’altres.

L’última jornada, la de divendres dia 23, estarà dedicada a descobrir com gaudir de la ciutat i a conèixer el potencial cultural de Barcelona. Al llarg del dia es faran activitats que buscaran inspirar als assistents i mostrar totes les possibilitats que ofereix la ciutat als seus habitants.

Cada dia es començarà amb tallers online i en temps real on es tractaran diversos aspectes pràctics. La jornada continuarà amb els “Meet & Share”, sessions interactives en directe amb experts/es, testimonis i altres persones interessants per aprendre, discutir i dialogar sobre diversos temes. Les tardes es reservaran per webinars, és a dir, conferències i taules rodones retransmeses digitalment i en temps real.

A més, cada vespre està previst fer una trobada presencial en diferents edificis emblemàtics de la ciutat per tal de fomentar l’intercanvi personal. Degut a les circumstàncies, això sí, l’aforament serà limitat, caldrà registrar-se prèviament i només es faran si la situació, condicionada per la Covid-19, ho permet.