Cap de setmana: 25N antimasclista, la festa del joc a Dau i La Pionera sostenible

En el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre, des de dijous s’han organitzat tallers, conferències, exposicions i actes reivindicatius a molts barris de la ciutat. Aquest cap de setmana també se celebra Dau Barcelona, que arriba a la setena edició com la gran festa del joc, un festival de participació i creativitat al voltant dels jocs de taula. Dissabte i diumenge La Pionera reobre les portes per afegir-se a la Setmana Europea de Reducció de Residus amb un munt d’activitats de conscienciació.

21/11/2018 19:18 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Diumenge se celebra el Dia Internacional contra la Violència Masclista. I per això, un acte institucional que tindrà lloc al matí a l’Ajuntament i, després, una manifestació a la plaça de la Universitat condemnaran la violència vers les dones i reclamaran relacions lliures i igualitàries. Per recordar aquesta data, molts barris de la ciutat han organitzat actes de debat i conscienciació.

Ciutat Vella commemora el 25N amb un ventall d’activitats, entre les quals destaquen tallers de rap feminista o ciberassetjament, un videojoc immersiu sobre la inseguretat que viuen les dones quan tornen soles a casa, tallers d’autoestima i una acció artística, la lectura d’un manifest i un minut de silenci en record de les dones assassinades. Trobareu tots els actes aquí. Nou Barris també se suma als actes pel 25N. L’acte principal serà divendres, amb la lectura d’un manifest, una obra de teatre sobre els masclismes quotidians, la marxa “Ens volem vives!” i, posteriorment, una exposició. Trobeu-ne la programació a l’enllaç.

Altres districtes barcelonins com Sant Andreu, Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, Sant Martí i Sants-Montjuïc han organitzat un seguit d’activitats per dir no a la violència vers les dones, com ara lectures de comunicats, representacions teatrals, recitals literaris, caminades contra la violència de gènere, tallers i xerrades. Els centres cívics de la ciutat també s’han afegit als actes de commemoració i per a divendres, dissabte, diumenge o principis de la setmana vinent han preparat obres de teatre, projeccions de cinema, exposicions fotogràfiques i debats. Consulteu-ne tota la programació a l’enllaç.

La festa del joc amb Dau

La Fabra i Coats presenta aquest cap de setmana una nova edició de Dau Barcelona, que s’ha consolidat com la gran festa dels jocs de taula. La fira s’adreça tant a jugadors com a un públic familiar, i aquest any inclourà més de 200 taules a càrrec d’editorials de joc i 200 més per a prototips, campionats, presentacions i sessions de creació. L’acte inaugural serà divendres a la tarda al SAT! amb el lliurament dels premis Dau i la representació teatralitzada del joc Els homes llop de Vallnegra, dirigida per Sergi Belbel i Àlex Miret.

Dissabte, 24 de novembre, se celebrarà el Dau Històric amb Alpha Ares, a l’espai instal·lat a la plaça de Can Fabra, que incidirà en els jocs de simulació històrica o wargames. Per a dissabte i diumenge també s’han organitzat el Dau Pro i el Gran Dau, amb jocs de taula per treballar les matemàtiques, espais d’iniciació al shogi (escacs japonesos) i una macropartida de Pathfinder. Hi ha també un espai reservat per als infants i un espai de foment del joc en català. Consulteu tota la programació del Dau Barcelona clicant aquí.

La Pionera i el malbaratament

La Pionera, el punt de trobada al Poblenou per al nou comerç, l’economia social i la cultura, reobre aquest cap de setmana les portes per conscienciar contra el malbaratament. Dissabte al migdia Setem organitza una taula rodona sobre calçat sostenible. Després hi haurà un dinar per a mil persones organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments. A les 16.00 hores hi haurà música amb Imad Amrah i els Mensajeros de Gnawa. A les 17.30 hores tindrà lloc una desfilada de roba, calçat i complements, i després, torna la música amb Afrikemet.

Diumenge el protagonista serà el swing, amb una classe oberta i una ballada popular a partir de les 12.00 hores. A la tarda, la música de Mateólika tancarà el cap de setmana. Trobareu més informació clicant a l’enllaç.

 

 

Etiquetes associades a la notícia