Quina és la millor manera de desplaçar-se per la ciutat aquest cap de setmana?

Aquest cap de setmana, la millor manera de desplaçar-se per la ciutat és a peu, en bici o en metro, i així també es podrà gaudir d’una ciutat amb menys fum, soroll i trànsit. L’obertura a la ciutadania de Gran de Gràcia, Creu Coberta - Sants i la via Laietana, dissabte, 7 de març, i d’Aragó, diumenge, 8 de març, i la manifestació amb motiu del Dia Internacional de les Dones comportaran restriccions de trànsit i es modificaran els recorreguts d’algunes línies de bus.

03/03/2020 10:44 h

Ecologia Urbana

Dissabte, 7 de març, a la tarda, l’“Obrim carrers” ofereix l’oportunitat de passejar i gaudir de la via Laietana, l’eix de la Creu Coberta – carrer de Sants i el carrer Gran de Gràcia.

Després de la primera edició de l'”Obrim carrers”, l’1 de febrer, la via Laietana es tornarà a convertir en un carrer obert a la ciutadania amb diverses activitats i tallers per a tota la família, i el carrer Gran de Gràcia, que ja fa anys que duu a terme aquesta iniciativa, tornarà a obrir-se al veïnat perquè hi pugui passejar i gaudir del comerç.

Per primera vegada s’afegeix a la iniciativa l’eix de la Creu Coberta – carrer de Sants, pacificat recentment com a carrer 30, amb diverses propostes lúdiques organitzades pels comerciants de tots dos carrers. De fet, aquest és un dels eixos comercials més importants de Barcelona, així que serà una oportunitat única per buscar i remenar a les botigues sense haver-se de preocupar del trànsit.

Informació de servei

  • A la via Laietana, el tall de trànsit es produirà de les 15.30 a les 22.30 hores. Les línies d’autobús 47, 120, V15 i V17 modificaran el recorregut i passaran pel passeig de Lluís Companys (tant de pujada com de baixada).
  • A l’eix de la Creu Coberta – carrer de Sants, el tall de trànsit es produirà de les 16.15 a les 21.45 hores. Les línies 52, D20 i V5 modificaran el recorregut i passaran pels carrers de Numància i Tarragona. Per la seva banda, la línia H10 suprimirà part del recorregut afectat pel tall de trànsit.
  • A Gran de Gràcia, el tall de trànsit es produirà de les 17.00 a les 21.00 hores. Les línies 22, 24 i V17 passaran per la via Augusta i l’avinguda de la Riera de Cassoles. La línia 114 modificarà el recorregut i passarà per la via Augusta i el carrer del Torrent de l’Olla.

En trobareu més informació al web www.tmb.cat.

“Obrim carrers”, també al carrer d’Aragó, amb moltes activitats!

El carrer d’Aragó es convertirà, durant unes quantes hores, en un passeig ple de vida i activitats per a tota la família. Tota la ciutadania que s’hi apropi podrà gaudir d’un munt de propostes d’oci, que es complementaran amb el plaer de poder passejar per un espai que cada dia ocupen prop de 85.000 cotxes i motos.

De les deu del matí fins a les tres de la tarda, el carrer d’Aragó oferirà activitats ben diverses: tallers mediambientals, de construcció i jocs tradicionals, circuits de bicicletes, taules de tennis taula i espais per jugar a bàdminton, activitats i espectacles itinerants, un mercat de pagès, i fins i tot un partit de futbol que enfrontarà l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample!

La música també hi tindrà molta presència: swing, batucades, xarangues i també un gran piano de cua a disposició de qui el vulgui tocar.

També hi haurà propostes per als qui vulguin descobrir els espais més emblemàtics del carrer d’Aragó, que sovint passen desapercebuts: d’una banda, un taller de dibuix urbà als punts més destacats i, de l’altra, diverses rutes ciclistes amb parades d’interès al llarg del recorregut.

A més, per tot el carrer trobareu espais d’estada i pícnic per descansar o fer un bon esmorzar o dinar al mig del carrer.

Informació de servei

El tall de trànsit al carrer d’Aragó es produirà de les 7.00 a les 17.00 hores.

Només es permetrà el trànsit viari per creuar el carrer d’Aragó als carrers del Comte d’Urgell, Villarroel, Marina, Lepant i Padilla.

Les línies d’autobús modificaran el recorregut habitual i les parades d’aquest carrer quedaran anul·lades entre les 7.00 i les 17.00 hores:

  • Les línies 54, 59, 63, 67, V9 i V13 modificaran el recorregut i es desviaran per Comte d’Urgell (de pujada) i Villarroel (de baixada) per travessar Aragó.
  • Les línies 6, 62, D50 i V23 modificaran el recorregut i pujaran per Marina i baixaran per Lepant.
  • Les línies 7, 19, 22, 24, 39, 47, V15, V17 i V19 tindran limitacions de recorregut i es dividiran en dues parts.

Consulteu el web www.tmb.cat per a més informació.

Manifestació amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La manifestació del 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones començarà a les 17.00 hores des de la plaça de la Universitat, continuarà per la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la plaça de Tetuan, baixarà pel passeig de Sant Joan i acabarà al passeig de Lluís Companys, a l’Arc de Triomf.

Al final del recorregut, a l’Arc de Triomf, s’instal·larà un escenari on es llegirà el manifest d’aquest any i hi haurà diferents actuacions musicals.

Possibles línies d’autobús afectades que es desviaran o de les quals es limitarà el recorregut: D50H12V13V15V17V1967192224394752545962 i 67.

Podeu consultar la informació actualitzada de les afectacions al trànsit al canal de Twitter de la Guàrdia Urbana, @barcelona_gub.