Fem un mos ecofeminista

Arriba el 8M un any més i aquest cop des de l’Aula Ambiental proposem un espai de conversa sobre ecofeminisme. Existeixen connexions entre la subordinació i l’opressió de les dones i l’explotació i dominació de la natura? Abordem la crisi global ecològica que viu el planeta i ens plantegem algunes preguntes.

21/02/2020 11:40 h

Districte Sant Andreu

Quines són les causes d’aquesta crisi? És possible sostenir un creixement econòmic indefinit en un planeta on els recursos naturals són finits? Entenent que l’estil de vida a la ciutat provoca un gran impacte al medi ambient i consumeix molts recursos, quines aliances podríem trobar entre el medi rural i la ciutat per tal que el model de vida urbana fos més sostenible? Per què els treballs que sostenen la vida humana, com la producció agrícola o el treball reproductiu tenen tant poc valor i son tan precaris a la nostra societat?

Com afrontem el treball reproductiu a les ciutats? Quins espais de cures, espais de participació, espais de convivència podem trobar als nostres barris? Què és la justícia climàtica? Quin paper estan assumint les dones en la lluita ambiental?

Com afecta la situació de canvi climàtic a les persones segons el lloc on viuen, el seu gènere i/o la seva classe social? Quines interdependències socioecològiques s’han creat en els últims segles i quines responsabilitats històriques se’n deriven davant de la situació d’emergència climàtica que estem vivint?

Debatrem sobre totes aquestes preguntes i més acompanyades per l’Amaranta Herrero de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Col·lectiu Climacció, Ana Correro, d’Arran de terra (Associació que promou l’agroecologia i la sobirania alimentaria) i Blanca Valdivia del Col·lectiu Punt 6 (urbanisme feminista).

Etiquetes associades a la notícia