Reivindiquem el 8M, Dia Internacional de les Dones

Durant tot el mes de març, diferents entitats i equipaments del districte han organitzat desenes d’actes en favor dels drets de les dones i contra les violències i discriminacions per raó de gènere.

27/02/2020 16:42 h

Districte Sant Martí

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones i des del Districte de Sant Martí ens hi sumem per fer valer les reivindicacions feministes. El teixit associatiu i feminista del districte ha preparat un seguit d’actes amb l’objectiu de fer visible la seva tasca diària en favor d’una societat igualitària.

Programa del 8M a Sant Martí
(disponible també a l’apartat ‘Adjunts’)

L’acte principal se celebrarà dissabte 21 de març al parc del Clot i està organitzat pel Consell de les Dones de Sant Martí. Amb el títol Dones en lluita per la terra, es retrà homenatge a les dones que lluiten per les seves comunitats, amb textos de Berta Càceres, líder indígena feminista i activista en defensa del medi ambient. La jornada inclourà un taller d’ecofeminisme, la lectura d’un manifest i diversos espectacles, entre altres.

També destaca el Premi Jove de Còmic Sant Martí, dedicat a la prevenció i erradicació de la violència masclista. Hi poden participar adolescents i joves fins als 25 anys. La presentació del Premi se celebra divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana.

L’ecofeminisme és la resposta

El cicle L’ecofeminisme és la resposta està organitzat amb motiu del 8M i es desenvolupa del 29 de febrer al 21 de març. Els diversos actes que s’han programat (diàlegs, espectacles, tallers, etc.) conviden al públic a construir un món més just, igualitari i sostenible, a la vegada que promouen la reflexió sobre la relació entre l’emergència climàtica i la justícia de gènere.

L’ecofeminisme agrupa en un únic moviment les voluntats transformadores del feminisme i de l’ecologisme amb l’objectiu d’aconseguir un món lliure d’actituds opressores i patriarcals que recauen tant sobre les dones com sobre la natura. Aquest moviment part de la premissa que la cultura de la dominació i de poder que genera relacions de desigualtat de gènere i d’injustícia global és la mateixa que desencadena l’explotació de la natura i de la resta d’éssers vius.

Podeu consultar l’agenda d’actes en el web del cicle:

L’ecofeminisme és la resposta

Altres activitats del 8M que no es recullen en el programa:

Presentació del V Premi Jove de Còmic Sant Martí
Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190)
6 de març, a les 18 h

Taller de cant ‘mandé’ Cantem Àfrica
Centre Cívic Parc Sandaru (Buenaventura Muñoz, 21)
6 de març, a les 19 h

Lectura de la Declaració Institucional del 8M de Sant Martí
Seu del Districte (pl. Valentí Almirall, 1)
8 de març, a les 12.30 h

Espectacle familiar i taller infantil. Rínxols d’òs
Centre Cívic Parc Sandaru (Buenaventura Muñoz, 21)
14 de març, a les 12 h

Rondallaire. Caroline Montagne
Museu del Disseny (pl. Glòries, 37)
21 de març, a les 17 h

Xerrada musical en femení ‘Elles canten, elles parlen’. Maruja Limón, fusió i poesia com a forma de vida
Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz (Joncar, 35)
24 de març, a les 19 h

Etiquetes associades a la notícia