Una Anella Olímpica més oberta i inclusiva

El conjunt d’equipaments formats per l’Estadi Lluís Companys, el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club amplia l'oferta d’activitats per a la propera temporada amb propostes per potenciar l’esport, la cultura i l’educació des d’una vessant més social i participativa.

02/08/2018 14:41 h

Ajuntament de Barcelona

Novetats per a la temporada 2018-2019

Una de les novetats més destacades per al proper curs és el projecte Visions STEAM, una iniciativa educativa per incentivar la ciència, la tecnologia, les arts, l’enginyeria i les matemàtiques entre els més joves, i que s’adreçarà a més de dos mil alumnes de segon i tercer d’ESO.

A més, la vessant esportiva dels equipaments es potencia i es democratitza amb propostes com “Vine a córrer a l’Estadi”, que donarà accés lliure a la pista d’atletisme de l’Estadi Olímpic l’últim diumenge de cada mes, en festivitats locals i els dies previs a les curses més emblemàtiques de la ciutat, com la Cursa de la Mercè, la dels Nassos o la Marató i Mitja Marató de Barcelona.

Pel que fa a l’agenda cultural, a partir de la propera temporada s’impulsaran noves propostes per potenciar les arts escèniques i la dansa, així com un programa més ampli d’activitats familiars i infantils i la instal·lació d’un cinema a la fresca. A més, l’Anella Olímpica s’aproparà als col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió amb la reserva d’un miler d’entrades per a activitats de lleure cultural. Les polítiques inclusives i participatives conviuran amb l’habitual programació de concerts i espectacles de primer nivell.

Balanç de la temporada

Durant l’any 2017 l’Anella Olímpica va ser l’escenari de més de cent seixanta actes, que van omplir les instal·lacions durant 325 dies. Dels més d’un milió de visitants que va aplegar, el 43% eren assistents a activitats culturals i el 57% van participar en activitats familiars, esportives i socials.

Anella Olímpica sostenible

La preservació mediambiental i la sostenibilitat són prioritats en el pla d’impuls a l’Anella Olímpica, un plantejament que es continuarà potenciant amb una estratègia de residu zero i recollida selectiva, la reutilització dels gots que es fan servir durant els esdeveniments i la substitució del sistema d’il·luminació per bombetes led, per reduir el consum energètic.

Notícies relacionades