Apartaments turístics destinats a habitatge social

L’Ajuntament de Barcelona ha signat els primers contractes amb propietaris del sector turístic per destinar 22 apartaments a lloguer assequible per a famílies vulnerables que actualment viuen en pensions. Un dels edificis, amb 10 pisos cedits, està situat al Camp de l’Arpa del Clot.

29/10/2020 13:09 h

Districte Sant Martí

Aquesta iniciativa està dissenyada per donar un ús temporal i social a pisos que tenen llicència turística però que, a causa de la crisi generada per la covid-19, es troben buits.

En concret, l’Ajuntament ha signat contractes amb 5 propietaris, dos dels quals han cedit dos edificis sencers, un al Camp de l’Arpa i l’altre al Poble-sec. La resta dels apartaments turístics es troben en 6 blocs de pisos diferents en els barris del Clot, Vila de Gràcia, la Salut, la Sagrada Família i Hostafrancs.

Els propietaris dels habitatges rebran entre 700 i 1.200 euros mensuals, segons les característiques dels pisos i el temps que estiguin a disposició dels serveis municipals. El lloguer és temporal i es preveu que tingui una durada d’entre 12 mesos i 3 anys.

Actualment, l’Ajuntament treballa per signar més contractes amb altres operadors d’habitatges turístics que s’han mostrat interessats en aquesta iniciativa.