Dijous 19, plenaris a Sants-Montjuïc

El Consell del Districte de Sants-Montjuïc es reuneix la tarda de dijous, 19 d'octubre, primer en sessió extraordinària (18 h) i després ordinària (18.45 h) per primer cop en aquest mandat. Ambdues sessions es poden seguir tant presencialment com connectant-se a la retransmissió per internet.

11/10/2023 19:08 h

Mupert / Sants-Montjuïc

Per assistir-hi presencialment com a públic, només cal acudir dijous a la tarda a la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104). Per internet, podeu seguir el plenari en directe en aquest mateix web a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona. A Twitter, l’etiqueta per comentar-ho és #PleSantsMont.

La sessió extraordinària és per aprovar el nou cartipàs del Districte de Sants-Montjuïc. Amb caràcter previ, el regidor Marc Serra Solé pren possessió del càrrec del president del Consell de Districte. Tot seguit, el Consell dona compte dels decrets i resolucions de l’alcalde i la regidora del Districte nomenant els membres d’aquest òrgan, règims de dedicació, adscripció a barris i a la mesa de l’Audiència Pública, així com la composició de la Junta de Portaveus. També del nomenament d’Africa Cardona Gilbert com a gerenta del Districte de Sants-Montjuïc.

En la part decisòria d’aquesta sessió extraordinària s’aproven i designen els membres de les comissions consultives, consells sectorials, d’equipaments i del Parc de Montjuïc, a més de proposar el nomenament del vicepresident o vicepresidenta del Consell de Districte.

Tot seguit, el primer ple ordinari d’aquest mandat té aquest ordre del dia:

  • Part informativa: informe de la regidora.
  • Part decisòria:
  1. Modificació puntual dels plans especials de protecció del patrimoni arquitectònic, històric i artístic de la ciutat de Barcelona, d’iniciativa pública.
  2. Modificació de PGM a l’illa de les Tres Xemeneies [el Poble-sec].
  3. Pla Especial Urbanístic per a la regulació de dipòsits antiinundació i antidescàrrega del sistema unitari a Barcelona, d’iniciativa pública promogut per l’Ajuntament de Barcelona.
  4. Pla Especial Urbanístic per a la regulació del nou Institut Escola Cal Maiol al recinte de Can Batlló [la Bordeta], d’iniciativa pública, promogut pel Consorci d’Educació de Barcelona.
  5. Pla Especial Urbanístic per a la implantació o ampliació d’equipaments funeraris a la ciutat de Barcelona, d’acord amb les determinacions de l’informe de la Direcció de Serveis de Planejament i la Direcció d’Actuació Urbanística.
  6. Pla Especial Urbanístic del túnel de bufat a Santa Eulàlia [la Bordeta], promogut per Ferrocarril Metropolità de Barcelona (FMB).
  7. Procediment d’adjudicació de 16 habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer assequible ubicats a la promoció del carrer de Guadalquivir, 14 [el Polvorí, la Marina], promogut per l’Institut Català del Sòl – Agència de l’Habitatge de Catalunya.
  8. Denominació de carrer de Xàtiva al nou espai des del carrer Guadalquivir fins al carrer de Fortuna, prop del carrer del Nerbion [el Polvorí, la Marina].
  9. Denominació de Parc del Prat Vermell al nou espai des del carrer de Pontils fins al carrer d’Ascó, entre els carrers d’Ulldecona i del Plom [la Marina del Prat Vermell].
  10. Denominació de carrer de Miquel Porter i Moix al nou espai entre el carrer del Foc i el carrer del Plom [la Marina del Prat Vermell].
  11. Denominació de passeig de Francesc Candel a l’espai ubicat des del carrer de la Metal·lúrgia fins al passeig de la Zona Franca, entre els carrers del Plom i del Foc [la Marina del Prat Vermell].
  12. Denominació de plaça de Ramon Porqueras al nou espai entre el carrer del Plom i el carrer d’Arnes [la Marina del Prat Vermell].
  • Proposicions/declaracions de grup:

– Grup Municipal BComú
Acord per:
1. Arribar a tots els centres educatius del districte, especialment els públics, culminant les polítiques iniciades al mandat passat, abans del 2027:
a) Continuar amb el programa Protegim les Escoles, garantint uns entorns segurs i habitables, disminuint la contaminació atmosfèrica i acústica a les immediacions dels centres educatius, així com generant espais “plaça” i d’estada a les entrades i sortides, tot generant comunitat. Aconseguir que totes les escoles estiguin protegides durant en aquest mandat.
b) Donar suport als serveis de psicòlegs a les escoles públiques que puguin fer acompanyament als infants i joves per al benestar emocional i psicològic de tot l’alumnat, així com facilitar eines al professorat per entomar el creixent repte de la gestió dels malestars.
c) Treballar per climatitzar les escoles públiques d’infantil, primària, municipals i instituts-escola.
d) Continuar amb la transformació dels patis dels centres educatius públics iniciada al mandat passat per fer-los més verds, co-educatius i comunitaris.
2. Exigir a la Generalitat de Catalunya la dotació de recursos suficients per atendre les diversitats a les aules, amb el desplegament al màxim del Decret d’Escola Inclusiva o la seva modificació si fes falta.
3. Exigir a la Generalitat de Catalunya la climatització integral dels centres de secundària obligatòria i post-obligatòria, i la revisió i reforma dels patis i instal·lacions a l’exterior per incentivar els refugis climàtics, fer-los més verds, comunitaris i co-educatius.
4. Exigir a la Generalitat de Catalunya i al Consorci d’Educació de Barcelona el desplegament immediat de les figures de coordinadors/es de benestar als centres.
– Grup Municipal TriasxBCN (JxCat)
Mesures en matèria de de seguretat:
1. Implementar una unitat nocturna operativa (UNO) pròpia de la GUB al districte de Sants-Montjuïc en els propers sis mesos.
2. Convocar el Consell Sectorial de Seguretat abans de finals d’any i presentar-hi un informe amb:
– El nombre total de fets delictius, classificant-los segons la tipologia i barri; i fer una comparativa amb les dades del 2022.
– El nombre total d’actuacions i dotacions policials.
3. Millorar el dispositiu policial dels dies en què juga el FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluis Companys en els següents aspectes:
– Formació als agents que han de fer els tancaments perimetrals.
– Previsió de concentracions de grups d’aficionats que realitzen actes incívics.
– Grup Municipal ERC
Instar el govern a elaborar un informe exhaustiu de l’estat dels locals de planta baixa del districte, de forma agregada per cada barri, identificant:
– Locals que s’utilitzen com a habitatge, amb detall dels que disposen de cèdula d’habitabilitat.
– De la resta de locals no compresos en el primer grup, identificar aquells que disposen de cèdula d’habitabilitat, detallant-ne l’ús actual.
– Grup Municipal PP
Instar l’Ajuntament de Barcelona a traslladar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya la necessitat d’executar el més aviat possible el projecte d’accessibilitat i adaptació de la parada de metro de la Plaça de Sants a les línies 1 i 5, amb els corresponents ascensors i fent l’adaptació de l’intercanviador que uneix les esmentades línies. Igualment, que es faciliti un calendari clar de realització d’aquest projecte, que és absolutament prioritari per al barri i els veïns/es de Sants.
– Grup Municipal Vox
Sol·licitar a l’Ajuntament de Barcelona un nou Pla de seguretat i mobilitat a la muntanya de Montjuïc i els voltants, especialment per als partits del FC Barcelona que es juguin a l’Estadi Olímpic. Que s’incrementin les dotacions d’agents de la Guàrdia Urbana i se sol·liciti a la Generalitat més Mossos d’Esquadra, per garantir al màxim la seguretat. Així com majors dotacions de neteja i una millora de la il·luminació a les escales i accessos.

  • Precs

– Grup Municipal BComú
Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc garanteixi que totes les propostes de nomenclàtor, ja siguin per canviar nomenclatures com per proposar el nomenament de nous espais urbans als barris del districte, siguin treballades al Consell de Memòria Democràtica i les taules de treball i participació ciutadana que en depenen, així com el compromís de convocar el Consell i/o aquestes taules abans del proper Plenari per treballar les propostes més urgents.
– Grup Municipal BComú
Que el Districte de Sants-Montjuïc garanteixi el finançament suficient i continuïtat del programa Gresol Cultural per a aquest mandat 2023-2027, perquè pugui continuar donant servei a les escoles del Poble-sec i la Font de la Guatlla, i es pugui augmentar gradualment a les escoles dels barris de la Marina.
– Grup Municipal TriasxBCN (JxCat)
Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc doni suport i acompanyi activament l’entitat Esbart Ciutat Comtal en la recerca d’un local adequat per a la realització de la seva activitat cultural i l’emmagatzematge del seu patrimoni material, explorant exhaustivament les opcions disponibles als espais pertanyents al Districte, amb l’objectiu de garantir que aquesta entitat pugui seguir realitzant la seva activitat al barri en condicions dignes i sense posar en risc el seu patrimoni material.
– Grup Municipal TriasxBCN (JxCat)
Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc desencalli i executi en aquest mandat la reforma de la plaça de l’Olivereta. Així mateix, sol·licitem la inclusió d’aquest projecte al Pla d’Inversions Municipal per aquest mandat.
– Grup Municipal ERC
Que el govern de Sants-Montjuïc acordi, de conformitat a la normativa reguladora vigent, la creació i inclusió al cartipàs d’un nou Consell Sectorial de Benestar Animal i Biodiversitat Urbana, acordant tot allò necessari per la seva constitució i posada en marxa al Districte a Sants-Montjuïc, i al que es convidaran a participar tot el veïnat i entitats d’aquest àmbit.
– Grup Municipal ERC
Que el govern del Districte de Sants-Montjuïc es comprometi a informar i publicar, en el termini d’un mes, el calendari actualitzat previst per dur a terme la reforma de l’avinguda de Madrid, tot incloent-hi la informació i documentació relativa a l’avantprojecte i projecte executiu.
– Grup Municipal PP
Que el govern del Districte traslladi a l’Ajuntament i al Departament d’Afers Socials de la Generalitat la necessitat de substituir el sistema de refrigeració / climatització de la residència assistida Mossèn Vidal i Aunós per un de nou que també refrigeri les habitacions dels usuaris.
– Grup Municipal Vox
Que se sol·liciti al govern municipal l’elaboració d’un pla de manteniment per a la zona dels jardins d’Elisard Sala i el seu accés principal del carrer de Robrenyo.

  • Preguntes:

– Grup Municipal PP
Què té previst l’actual equip de govern del Districte envers l’execució del projecte de reforma de la plaça de l’Olivereta i quin és el calendari d’inici d’obres?
– Grup Municipal Vox
Quines mesures de prevenció s’han pres al Cementiri de Montjuïc perquè no tornin a produir-s’hi saquejos? De quina informació es disposa sobre els autors d’aquests fets delictius?

Etiquetes associades a la notícia