Congelades la majoria de tarifes i preus públics per al 2024

La Comissió de Govern ha aprovat les tarifes i preus públics per al 2024. La majoria es congelen o s’actualitzen d’acord amb l’IPC, amb algunes excepcions motivades per l’augment de les despeses energètiques.

21/12/2023 17:45 h

Ajuntament de Barcelona

El preu de les entrades del Zoo, el Park Güell i el Parc del Tibidabo es manté sense canvis. També queden congelades les tarifes actuals dels serveis Endolla i Bicing. No hi ha cap pujada en els preus dels serveis de l’Àrea de Drets Socials, com ara l’atenció domiciliària, els àpats en companyia, el programa “Temps per a tu”, les residències de gent gran, els habitatges tutelats o els centres de dia per a persones grans.

Neteja de pintades

En el marc del Pla Endreça, amb el reforç de la neteja de pintades i la voluntat d’obrir la possibilitat de fer-ne repercutir el cost en l’infractor, el preu variarà segons si l’element està catalogat o no:

  • Finques no catalogades: 107 euros l’hora
  • Façanes o elements d’edificis amb catalogació B, C o D: 208 euros l’hora

La recollida comercial continua amb els mateixos preus. S’ha incrementat la tarifa dels serveis especials de neteja i recollida que puguin demanar puntualment ens privats per necessitats especials, en una mitjana d’un 20%. També augmenta el preu de l’ús dels punts verds per a usuaris industrials, en la proporció de l’increment del cost del tractament de cada residu.

Equipaments de districtes i esportius

Als equipaments gestionats per districtes, com ara centres cívics, casals de barri, de gent gran o de joves o ludoteques, els preus pujaran un 2,5%, segons l’IPC previst.

En les instal·lacions esportives gestionades per l’Institut Barcelona Esports i els districtes, CEM i IEM, l’augment dels costos energètics farà incrementar els preus en un:

  • 4 % per als abonats
  • 2,5 % per a la resta de preus

Es continuaran oferint preus socials als col·lectius vulnerables o especials (famílies nombroses i monoparentals, persones amb diversitat funcional, beneficiaris de la Targeta Rosa, usuaris de serveis socials, persones en situació d’atur, persones refugiades, participants en activitats extraescolars, el Campus Olímpia o casals esportius, etc.).

Serveis de cremació

Cementiris de Barcelona incrementarà el preu dels serveis de cremació, per atendre l’increment dels costos energètics, fins als 399,16 euros. Feia una dècada que el preu no es modificava.

Etiquetes associades a la notícia