El CAP Raval Nord es construirà a la capella de la Misericòrdia

Després d’una llarga reivindicació del veïnat del Raval, el nou centre d’atenció primària (CAP) es construirà a la capella de la Misericòrdia. A més, el Macba sumarà el Convent dels Àngels com a nou espai museístic. La nova proposta d’ampliació del museu l’han consensuat i aprovat tots els membres del Consorci del Macba: l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Cultura i la Fundació Macba.

20/11/2019 17:38 h

Ajuntament de Barcelona

 

VIDEO. Ada Colau: “Havia de ser possible ampliar el MACBA alhora que donar resposta a una llarga i justificadíssima reivindicació veïnal de tenir un CAP digne al Raval que feia masses anys que s’esperava”.

El nou centre d’atenció primària es construirà finalment a la capella de la Misericòrdia. L’equipament ha estat llargament reivindicat pel veïnat, que reclama des de fa temps uns serveis públics dignes i de qualitat al barri.

L’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, un objectiu estratègic, es farà a la part adjacent de la capella dels Àngels. El projecte aprovat preveu un edifici nou que quedi integrat a la plaça i uneixi la capella dels Àngels amb el Convent dels Àngels, i que permetrà augmentar en 2.800 metres quadrats l’espai expositiu del museu.

Durant els propers mesos es revertirà la cessió d’ús de la capella de la Misericòrdia al Macba i s’obrirà un concurs públic per unificar els espais de l’edifici del Convent dels Àngels i construir un edifici annex a la plaça dels Àngels. Es preveu que l’ampliació del Macba s’acabi a principis del 2022 i que el nou CAP Raval Nord comenci a funcionar a finals del mateix any. 

Aquest acord permet millorar l’oferta cultural de la ciutat i reforçar la sanitat pública, tal com demanaven els veïns. La Plataforma Raval Nord Digne! va ser la primera plataforma ciutadana a recollir les firmes necessàries, més de 3.750, per intervenir en un ple municipal i instar el Govern municipal a ampliar el CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades