Impuls de mesures per reduir el soroll nocturn a Ciutat Vella

Dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places considerades zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN), s’han impulsat un seguit de mesures al districte de Ciutat Vella que inclouen l’avançament del tancament de les terrasses i de les activitats de restauració i venda alimentària del carrer de Joaquim Costa i la plaça dels Àngels, i del carrer d’Escudellers i la plaça de George Orwell.

04/08/2022 12:44 h

Ajuntament de Barcelona

Les activitats de restauració, només en aquestes zones de Ciutat Vella, avançaran el seu tancament a les 2.00 hores, mentre que les terrasses avançaran el tancament a les 23.00 hores durant tota la setmana. S’implantaran altres mesures com limitar el nombre de mòduls permesos per terrassa i no permetre unir taules, de manera que es limiten a quatre persones o al nucli familiar per tal que els grups grans s’estiguin als interiors dels locals. Igualment, els establiments de venda alimentària hauran de tancar a les 22.00 hores.

També serà obligatori que les taules i cadires tinguin taps de plàstic i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades. El pla preveu igualment la limitació de concerts i esdeveniments en aquests carrers i restringir la implantació de noves activitats. Per assegurar el compliment d’aquestes mesures s’impulsaran plans d’inspecció per vigilar el compliment de l’aforament màxim de cada activitat. 

Es reforçaran els serveis de neteja del carrer i el control per tal que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit. Paral·lelament continuaran les campanyes de conscienciació amb l’increment de promotors fins a final d’any. El pla suposa el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana en aquests carrers.

Aquestes mesures només afecten aquests espais del districte i es preveu que entrin en vigor una vegada superats tots els tràmits administratius. El pla per reduir la contaminació acústica s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquests carrers i places de Ciutat Vella hagin mostrat que se superen de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades