Medalla d’Or a Aladino Nespral i Miquel Valls

El Ple del Consell Municipal ha aprovat avui atorgar les Medalles d’Or al mèrit cívic, a títol pòstum, a Aladino Nespral, per la seva trajectòria a favor dels drets de la comunitat LGTBI+, i a Miquel Valls, per la seva aportació a l’impuls econòmic de la ciutat.

25/10/2019 19:05 h

Ajuntament de Barcelona

El Ple municipal ha reconegut la figura de l’empresari Aladino Nespral, precursor en la lluita pels drets de la comunitat LGTBI de la ciutat. Va ser president del Grup Empresarial Arena i impulsor principal del Gaixample.

Si Barcelona és avui una ciutat de referència per a la convivència i la diversitat, ho és en part gràcies a la figura de Nespral, que va promoure la igualtat de drets i oportunitats de la comunitat homosexual amb la creació de la Fundació Arena l’any 2002.

D’altra banda, el consistori ha acordat homenatjar la figura de Miquel Valls amb la Medalla d’Or al mèrit cívic per la seva contribució a l’impuls econòmic de Barcelona. Valls, que va morir el 22 de setembre, va ser president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona durant els últims 17 anys.

L’atorgament de la Medalla d’Or a Miquel Valls és un reconeixement a un dels impulsors principals de la millora de la competitivitat de les empreses catalanes i l’adaptació a l’obertura dels mercats internacionals.

Etiquetes associades a la notícia