Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 26 de març de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de març ha aprovat tres propostes de l’oposició: la del PP, que demanava un informe detallat de les subvencions atorgades pel consistori, la d’ERC, amb contingut de declaració institucional per reivindicar el lliure exercici dels drets polítics, i la de Ciutadans, també amb contingut de declaració institucional, per instar l’Estat que les administracions locals puguin disposar d’un tant per cent dels fons de recuperació de la UE.

26/03/2021 18:53 h

Ajuntament de Barcelona

El Partit Popular ha demanat al Ple de l’Ajuntament que es presenti, en un període de tres mesos, un informe detallat de l’evolució de les subvencions atorgades pel consistori des de l’any 2014, a més d’un pla estratègic de subvencions. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de J×Cat.

Barcelona pel Canvi ha sol·licitat modificar la decisió de la Comissió de Govern del 29 de gener i presentar una regulació, consensuada amb el sector, per permetre les llars compartides. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi, i els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC.

A diferència de les propostes del PP i BCN Canvi, la resta de proposicions han tingut contingut de declaració institucional. Dues d’aquestes, les presentades per ERC i J×Cat, s’han debatut conjuntament però s’han votat per separat. Les dues proposicions amb contingut de declaració institucional reivindicaven el lliure exercici dels drets polítics com a mecanismes bàsics d’una societat democràtica i rebutjaven la resposta per la via judicial penal.

La proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya exigia una llei d’amnistia per als actes polítics relacionats amb l’autodeterminació de Catalunya i demanava l’aprovació d’indults mentre es tramita l’amnistia, així com la reforma del Codi penal per tal d’evitar la repressió d’idees polítiques. Ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC i BComú, els vots contraris del PSC, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de J×Cat.

La proposta de Junts per Catalunya també reclamava una llei d’amnistia que comporti l’extinció de responsabilitat penal per tots els actes i expressió d’unes idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya. Ha estat rebutjada amb els vots favorables d’ERC i J×Cat i els vots contraris de BComú, el PSC, Cs, el PP i BCN Canvi. 

Finalment, la proposta de Ciutadans, també amb contingut de declaració institucional i que ha estat aprovada per unanimitat, instava el Govern de l’Estat que les administracions locals puguin disposar d’un mínim del 10% del fons de recuperació de la Unió Europea.

El Partit Socialista de Catalunya ha retirat la seva proposta.

Etiquetes associades a la notícia