Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 28 de gener de 2022

El primer Ple del Consell Municipal del 2022, el del mes de gener, ha aprovat sis propostes: la presentada per J×Cat, que demana acceptar el resultat de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern 2030, la de Cs, per fer un seguiment de l’ús que es fa dels fons extraordinaris europeus, la del PP, que sol·licita un informe sobre els projectes finançats a través dels fons Next Generation, i la de Valents, que ha demanat donar suport públicament a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. BComú i el PSC han presentat dues propostes amb contingut de declaració institucional, per donar suport al Pacte nacional per la llengua i a la comunitat educativa davant la sisena onada de la covid-19, respectivament, i totes dues han estat aprovades.

28/01/2022 16:42 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat al Govern municipal crear un pla de xoc per garantir la seguretat al barri del Besòs i el Maresme. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el vot contrari de BComú, el PSC, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció del PP.

Junts per Catalunya ha proposat acceptar el resultat de la consulta popular a l’Alt Pirineu i l’Aran sobre la conveniència de presentar la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 i, si fos favorable, posar el potencial de la ciutat al servei de la candidatura olímpica. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el vot contrari del PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció de BComú i el PSC. 

Ciutadans ha instat el Govern municipal a desenvolupar un sistema d’informació que permeti fer un seguiment dels recursos que rep l’Ajuntament dels fons extraordinaris europeus Next Generation. Aquesta proposta s’ha aprovat per unanimitat.

La proposta del Partit Popular al Ple del Consell Municipal ha instat el Govern municipal a presentar un informe semestral a la Comissió d’Economia sobre els projectes municipals finançats a través dels fons Next Generation, els objectius i les quantitats finalment adjudicades a cada un. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals i la regidora no adscrita.

Valents ha proposat donar suport públic a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona-Saragossa 2030. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, Cs, el PP, Valents, la regidora no adscrita i l’abstenció d’ERC, BComú i J×Cat.

Barcelona en Comú ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per donar suport a la iniciativa del Govern de la Generalitat de presentar el Pacte nacional per la llengua i per participar en el procés d’elaboració i incorporar-hi objectius i iniciatives. La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable d’ERC, BComú, el PSC, J×Cat i el vot contrari de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita.

La proposta del Partit Socialista de Catalunya, també amb contingut de declaració institucional, ha mostrat el suport a la comunitat educativa davant la situació viscuda durant la sisena onada de la covid-19 i ha instat el Departament d’Educació a comprometre’s per minimitzar-ne l’impacte. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

 

Etiquetes associades a la notícia