Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 31 de gener de 2020

En el primer Ple ordinari de l’any 2020 del Consell Municipal de Barcelona s’han aprovat tres propostes de l’oposició, una per fer el seguiment de la Declaració d’emergència climàtica (Junts per Catalunya), una altra per fer front als allotjaments turístics il·legals (Esquerra Republicana de Catalunya) i la tercera sobre el projecte del museu de l’Hermitage (Partit Popular). Només s’ha rebutjat una proposta, la que ha presentat Ciutadans, sobre usos lingüístics. El Ple s’ha acabat amb la lectura de quatre declaracions institucionals relacionades amb la defensa dels drets humans.

31/01/2020 18:39 h

Ajuntament de Barcelona

El Ple municipal del mes de gener ha aprovat en la sessió ordinària dues propostes de l’oposició per unanimitat i una altra per majoria de vots favorables.

En la part executiva del Ple, Junts per Catalunya ha presentat una proposició per constituir una comissió d’estudi sobre l’aplicació de la Declaració municipal d’emergència climàtica, que es va fer oficial el 15 de gener. La proposta del grup municipal inclou analitzar les mesures i els compromisos que es deriven del decret, que s’ha presentat també avui com a mesura de govern. La proposta s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups municipals.

Ja en la part d’impuls i control, Esquerra Republicana de Catalunya ha exigit al Govern municipal un seguit d’accions per fer front a les activitats turístiques il·legals vinculades a l’allotjament. La proposta inclou establir un servei d’assistència legal per als propietaris i veïns i veïnes afectats, garantir el servei dels visualitzadors i reforçar-lo i desenvolupar una campanya publicitària d’abast internacional. Aquest punt s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció del Partit Popular i Barcelona pel Canvi.

La tercera i última proposta de l’oposició que s’ha aprovat en la sessió és la que ha presentat el Partit Popular, que estableix dos mesos de termini perquè el Govern municipal es pronunciï de manera definitiva respecte al desenvolupament del projecte del nou museu Hermitage a Barcelona. Tots els grups municipals s’han mostrat favorables a la proposta. La proposició de Barcelona pel Canvi també s’ha centrat en l’Hermitage: instava el Govern a donar conformitat al projecte. Aquesta proposta, però, s’ha retirat durant la sessió, després d’haver-se debatut i votat, però quan l’alcaldessa encara no l’havia tancat.

L’única proposta que s’ha rebutjat és la que ha presentat Ciutadans per reivindicar l’ús del castellà als documents i a les publicacions de l’Ajuntament.

Declaracions institucionals

Al final de la sessió ordinària del Ple s’ha llegit una declaració institucional sobre la crisi de drets humans que està tenint lloc a Xile des de fa tres mesos, per condemnar-ne la violència policial i donar suport a les víctimes.

A més, s’han llegit tres declaracions institucionals més, una per condemnar el règim franquista, una altra per donar suport a les persones afectades per la borrasca Gloria i l’última per mostrar el rebuig a la mutilació genital de nenes i dones.

Etiquetes associades a la notícia