“Tenim companyia”: el paper dels animals per a les persones que se senten soles

Una campanya mostra diverses experiències viscudes amb animals de companyia que han permès lluitar contra la soledat no desitjada facilitant noves relacions i permetent accedir a espais on conèixer altra gent. El benefici és mutu, ja que els animals en centres d’acolliment també se senten sols i necessiten companyia.

22/03/2022 13:24 h

Ajuntament de Barcelona

Quatre vídeos testimonials i un vídeo de campanya difosos a les xarxes municipals permeten conèixer històries d’adopció, acolliment o voluntariat d’animals del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB), com les del de la Kimberly i la Tiffany; el Carlos i el Thor; la Cayetana, la Sandra, el Simba i el Leo, i l’Eulàlia, l’Òscar, la Lucy, l’Aileen i set cadells.

Una estratègia per promoure relacions duradores

“Tenim companyia” s’emmarca en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, que té com a objectiu promoure relacions de qualitat, sòlides i duradores i vetllar pel benestar de tota la ciutadania.

De fet, la línia 2 de l’estratègia consisteix a desplegar recursos i serveis per prevenir, detectar i atendre situacions de soledat. En aquest sentit, s’ha desenvolupat un programa al voltant dels animals de companyia com a recurs contra la soledat per a totes les edats.

Si voleu veure un resum de la campanya, en què s’inclouen altres testimonis, com el del Jordi, l’Eva i la Montserrat, podeu clicar aquí.

Diverses campanyes d’adopció

A més d’aquesta campanya, n’hi ha una altra en marxa amb el lema “Millor adopta”, per fomentar l’adopció i la tinença responsable d’animals. L’any passat se’n va fer una altra, que, amb el lema “Adopta un invisible”, donava a conèixer a través de les xarxes socials diversos animals que esperaven una persona o una família d’acollida. Trobareu altres iniciatives relacionades amb el benestar animal aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades