BCrèdits, la línia de finançament per al comerç de la ciutat més afectat per la covid-19

Per tal de reactivar l'empresariat, el consistori ha llançat BCrèdits, una línia de finançament destinada al teixit econòmic de Barcelona per poder cobrir la manca de liquiditat derivada de la covid-19

10/10/2020 16:04 h

Districte Sant Martí

Mitjançant un conveni entre l’Institut Català de Finances, Avalis de Catalunya i Barcelona Activa, el consistori llança una línia de finançament per al teixit econòmic de la ciutat per tal de cobrir la manca de liquiditat derivada de l’emergència de la covid-19els tres organismes, aquests préstecs aniran destinats preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries, que  hagin patit els efectes de la crisi de la covid-19.

L’objectiu principal d’aquests microcrèdits
és contribuir a la reactivació empresarial
cobrint la manca de liquiditat

Aquesta línia de microcrèdits, que es podran sol·licitar a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa, forma part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre de Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (CECORE), creat des de l’inici de la pandèmia per reactivar l’economia de la ciutat a curt, mig i llarg termini.

L’Ajuntament de Barcelona, en la seva prioritat de preservar els llocs de treball i donar suport a les empreses i a les persones treballadores autònomes, vol donar més empenta als negocis locals a través d’aquests préstecs amb garanties i bones condicions.

La línia de finançament se suma a les múltiples solucions que han posat en marxa l’ICF i Avalis de Catalunya per cobrir les necessitats de liquiditat del teixit empresarial derivades de la crisi de la COVID19 i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, s’han posat a disposició de persones treballadores autònomes, pimes, empreses i entitats més de 1.100 milions d’euros.

Les condicions dels préstecs

L’import dels  préstecs és  de 12.500 euros i tindran un termini de 5 anys, amb un any de carència inclòs. Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, SGR, que comptarà amb una aportació de 2M€ de l’Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se en socis d’Avalis mitjançant la subscripció d’una participació de 200 euros.

Aquestes condicions seran vàlides fins al 31 de desembre de 2020, i es revisaran a partir de 2021 a efectes d’aplicar les condicions de mercat que en aquell moment apliqui Avalis i ICF a aquest tipus d’operacions.

 

Notícies relacionades