Menys contaminació i menys soroll a la superilla de Sant Antoni

El barri de Sant Antoni va celebrar aquest dissabte amb una festa veïnal l’acabament de l'última fase d’obres, de la superilla, la del carrer Comte Borrell entre la Gran Via de les Corts Catalanes i Floridablanca. A l'àmbit de la superilla de Sant Antoni, que inclou els carrers Comte Borrell, Tamarit i Parlament, s’hi respira ara un aire més net.

17/12/2019 10:04 h

Districte Eixample

La superilla ja compta amb unes primeres dades de balanç positives: s’han guanyat 23.709 m2 d’espai públic amb prioritat per al vianant en tot l’àmbit, i milloren els indicadors de contaminació, soroll, vehicles i ús veïnal

A la cruïlla Borrell/Tamarit, s’ha mesurat un 33% menys de NO2 a l’aire i un 4% menys de partícules en suspensió (PM10).

El pas de vehicles disminueix un 82%

A la mateixa cruïlla, al carrer de Borrell hi ha una disminució d’un 82% del pas de vehicles, quasi uns 6.000 menys. El guany de vianants també és destacable, ja que ara hi ha un 28% més de persones que diàriament passegen, juguen i fan activitats a la superilla.

També hi ha menys contaminació acústica, de manera que s’afavoreix el descans dels veïns i veïnes El soroll baixa: 4,1 decibels menys de dia, 5,3 menys de tarda i 5,4 menys de nit.

En la inauguració la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Janet Sanz, va destacar  que “la superilla de Sant Antoni és un símbol per a tota la ciutat” en un context d’emergència climàtica com el que vivim. Un lloc on els infants poden jugar sense por i que dóna vida al comerç.

Etiquetes associades a la notícia