Per primer cop, una veïna defensa al Ple una iniciativa ciutadana

La representant de la Plataforma per un CAP Raval Nord Digne, Anna Romagosa, ha estat l’encarregada de presentar, per primer cop en la història municipal, una proposició d’iniciativa ciutadana davant el Consell Plenari. La proposta d’aquest col·lectiu veïnal havia recollit un total de 6.500 signatures, cosa que li ha permès, d’acord amb el Reglament de participació ciutadana, incloure el punt a l’ordre del dia. Llegiu aquí la resta de proposicions dels grups municipals i els reconeixements atorgats.

22/02/2019 18:33 h

Ajuntament de Barcelona

El Plenari municipal ha adoptat una proposta d’iniciativa ciutadana per instar el Govern municipal a iniciar els tràmits per extingir la concessió de l’espai de la Capella de la Misericòrdia, atorgada a favor del MACBA, perquè pugui construir-s’hi el nou CAP Raval Nord. La proposta ha rebut llum verda amb el vot favorable de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona, el vot contrari de Ciutadans, el PSC, el PP i el regidor Ardanuy i l’abstenció del Grup Municipal Demòcrata, ERC i del regidor Puigcorbé.

Medalles al Mèrit Cívic i Cultural

El Plenari del Consell Municipal ha atorgat la Medalla al Mèrit Cívic a l’economista i defensor dels drets humans Arcadi Oliveres i Boadella. La seva trajectòria a favor de la pau i el desarmament i el seu impuls en iniciatives pels drets humans i la justícia social han estat valedors per distingir-lo. Ha rebut el suport dels grups municipals de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC i els regidors no adscrits, l’abstenció de la CUP – Capgirem Barcelona i els vots contraris del PP i Ciutadans.

També s’han atorgat tres Medalles al Mèrit Cultural, que han obtingut un consens més alt, amb la votació favorable de tots els grups municipals a excepció de la CUP – Capgirem Barcelona, que s’hi ha abstingut. Anna Maleras Colomé, reconeguda ballarina i coreògrafa, va ser pionera de la dansa contemporània i el Jazz a Catalunya i a l’Estat, i ha estat distingida pel seu paper cabdal en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de dansa i la tasca com a formadora de generacions senceres de ballarins i ballarines.

El també ballarí i coreògraf Cesc Gelabert ha rebut la segona Medalla al Mèrit Cultural, per haver connectat Barcelona amb la modernitat en el món de la dansa, per la qualitat de les seves creacions i per la condició de pioner en l’exportació de la dansa feta a Catalunya.

El darrer honor atorgat al món de la cultura ha estat per a Daniel Giralt-Miracle, crític, historiador de l’art i professor que ha estat reconegut per la qualitat de les seves aportacions sobre el patrimoni artístic barceloní i el seu paper rellevant en la configuració del MACBA.​

Part d’impuls i control al Govern municipal

A la part d’impuls i control, Barcelona en Comú ha demanat al Consell Plenari que ratifiqui la determinació de defensar els drets dels infants davant de qualsevol agressió i abús sexuals i el compromís d’adoptar totes les mesures necessàries per prevenir i eliminar qualsevol forma de violència envers els infants. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat.

El Grup Municipal Demòcrata ha presentat una proposta per reclamar al Govern municipal que sotmeti de forma ràpida a l’aprovació inicial un pressupost per al 2019, i porti a terme un procés de participació amb la ciutadania i els grups municipals per canalitzar el diàleg. La proposta ha sigut aprovada amb el suport del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP, el regidor Ardanuy, i l’abstenció de Barcelona en Comú, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor Puigcorbé.

Ciutadans ha presentat una proposta al Ple per demanar al Govern municipal que impulsi la implantació d’una estratègia de vehicle compartit per millorar la mobilitat a la ciutat. La proposta ha sigut aprovada amb el suport del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP i el regidor Ardanuy, el vot contrari de la CUP – Capgirem Barcelona i l’abstenció de Barcelona en Comú.

ERC ha proposat que el Govern municipal desenvolupi el Pla d’activitats de la Rambla, que permetrà regular-hi els usos i l’obertura d’establiments. La iniciativa ha sigut aprovada, amb el suport de Barcelona en Comú, Ciutadans i ERC, i les abstencions del Grup Municipal Demòcrata, el PSC, el PP, la CUP – Capgirem Barcelona i del regidor Puigcorbé.

El PSC ha demanat al Ple municipal reafirmar el compromís amb la millora de les condicions de vida mitjançant la rehabilitació urbana integral dels barris. La proposta ha sigut aprovada amb el suport del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP, el vot contrari de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona, i l’abstenció del regidor Puigcorbé.

El PP ha presentat una proposició per instar el Govern municipal a informar sobre la despesa en comunicació d’aquest any i de l’any passat. La iniciativa ha rebut llum verda, amb el sí del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PSC i el PP, i el vot contrari de Barcelona en Comú, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor Puigcorbé.

La CUP – Capgirem Barcelona ha portat al Plenari una proposició perquè el Govern municipal creï una comissió interdisciplinària sobre l’amiant, que tingui com un dels objectius constituir una oficina tècnica amb personal municipal especialitzat, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i representants dels treballadors. La proposta ha sigut aprovada amb el suport de tots els grups municipals.

Lectura de declaracions institucionals

El Consell Plenari ha adoptat tres declaracions institucionals. Són les següents:

  • Reivindicar la vigència dels valors que van inspirar la Declaració Universal dels Drets Humans i el seu desenvolupament posterior.
  • Adherir-se a la campanya “Judici a la democràcia”, que ha creat l’entitat Òmnium Cultural.
  • Refermar el compromís per seguir treballant pels drets de les dones i la igualtat laboral i salarial, i per prevenir qualsevol tipus de discriminació, violències masclistes i assetjament sexual.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades